Andere sporten bij het Lago Maggiore

De bergen en natuur bij het Lago Maggiore bieden veel mogelijkheden voor sportievelingen die een uitdaging zoeken. Er worden tal van outdoor-activiteiten georganiseerd zoals canyoning, rafting, klimmen in de bergen of op klimwanden, parachutespringen, deltavliegen en bungee-jumpen op spectaculaire plekken. In de winter kan er volop worden geskied in de omgeving van het meer.

Lagomaggiore_sport-overig-k.jpg

Sporten en activiteiten

Hoe deskundig je ook bent op het gebied van outdoor sporten, aan het Lago Maggiore is altijd een leuke activiteit te vinden in een spectaculaire omgeving. Een verscheidenheid van vertrekpunten voor paragliden en deltavliegen biedt de liefhebbers van ‘free flight’ een onvergetelijke ervaring boven het meer. Zweefvliegen is ook beschikbaar via kleine lokale luchthavens.

Bergsportliefhebbers zijn hier in hun element, met eindeloze mogelijkheden om te wandelen en klimmen. Indoor klimmen is ook mogelijk, in sportscholen met up-to-date apparatuur.

Maar ook voor degenen die liever hun voeten op de grond houden, is er een waaier van sporten te vinden. Mountainbiken is enorm populair, of je kunt gaan paardrijden vanaf een van de maneges in de mooie Ossola valleien, op de Novara heuvels of langs de oevers van Lago Maggiore. Tennis-en beachvolleybalvelden zijn overal in het gebied te vinden.

Lagomaggiore_sport-overig-g.jpg

Outdoor sporten bij het Lago Maggiore

Enkele tips en adressen die handig zijn als je op zoek bent naar een activiteit:

  • Outdoor-activiteiten in de omgeving van Locarno als canyoning, rafting, hiking, en klimmen worden verzorgd door Trekking-Team.
  • Voor parachutespringen vanaf het vliegveld bij Locarno kun je terecht bij dezelfde organisatie en bij Para Centro Locarno.
  • Paragliding en deltavliegen worden verzorgd door Paragliding Ticino (Club Volo Libero Ticino) en door Icaro in Laveno (vanaf de Sasso Ferro).
  • Trekking-Team organiseert ook het bungeejumpen van de 220 meter hoge Verzasca-stuwdam of de 72 meter hoge Centovalli-spoorwegbrug.
  • Tijdens een wintersportreis in dit gebied van Italië kun je skiën bij het Lago Maggiore op de Mottarone bij Stresa en op de Cardada Cimetta, beiden geschikt voor beginners. Ervaren skiërs kunnen terecht op de pistes bij Bosco Gurin.
  • Klimmers kunnen zich uitleven op de goed ingerichte wanden bij Ponte Brolla in de Vallemaggia. Klimmen kan ook in Avegno en bij Berzona in de Valle Onsernone. Bij Maccagno bevindt zich Cinzanino’s Climbers Stadium, een klimtuin pal aan het meer.
raften-lago-maggiore

Pin It on Pinterest

Share This