Fietsen rond Lago Maggiore

Zowel aan als op het meer is er genoeg te doen bij het Lago Maggiore. Zo kun je er heerlijk varen, wandelen, zonnen of actief watersporten. Een andere mogelijkheid om je vakantie in de buurt van het meer door te brengen, is een fietsvakantie waarbij je helemaal rond het Lago Maggiore fietst. 

Fietsen langs de bergen in het noorden, vervolgens verder naar het oosten richting Lombardije, in het zuiden bij de Povlakte en om de cirkel rond te maken, uiteindelijk in het westen de oevers die grenzen aan Piemonte. De omgeving verandert voortdurend en op de fiets is er genoeg tijd om alles in je op te nemen.

Lagomaggiore_sport-fiets2.jpg

Fietsroutes

Geen wonder dat steeds meer fietsers de route rondom het Lago Maggiore graag eens afleggen, want het is hier een waar fietsparadijs. Er zijn tal van verschillende fietsroutes in alle mogelijke richtingen te vinden. De routes verschillen van moeilijkheidsgraad, duur, lengte tot aan het hoogteprofiel en het karakter van de route toe. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om strikt het meer te volgen en niet af te wijken van de route rondom het meer, óf je kunt besluiten langs het Lago Maggiore ook de verschillende bezienswaardigheden te bezichtigen. De uitgekozen route of routes kunnen per persoon weer enorm verschillen. Kies de route die het best bij je past en ga op ontdekkingstocht!

Wil je liever een ietwat meer actieve vakantie, dat kan ook. De bergen rondom het meer bieden veel diversiteit. Zo kun je er ook gevarieerd mountainbiken.

Lagomaggiore_sport-fiets.jpg

Goed voorbereid op weg

Weten hoe je voor de basis onderhoudstaken van je fiets moet zorgen, zodat je fiets optimaal gebruikt kan worden en altijd klaar is voor gebruik, zorg ervoor dat je onderweg niet voor verrassingen komt te staan. Kijk voordat je op reis gaat je fiets goed na, kijk of alles nog werkt en alle onderdelen er nog aan zitten en werken (denk hierbij aan verlichting, remmen, etc.). Mocht het nu onderweg toch eens gebeuren dat je pech hebt, zorg dan dat je wat fietsonderdelen bij je hebt om een eventueel defect ter plekke te kunnen repareren. 

Pin It on Pinterest

Share This