Kabelbaan Cardada – een spectaculair zicht op Zwitserland

De kabelbaan van Cardada bij Locarno brengt je naar 1450 meter hoogte. Je kunt dan wandelen naar 1700 meter en genieten van een prachtig uitzicht. Paragliding is hier ook mogelijk voor een echte vogelvlucht over Lago Maggiore en de Alpen.

cardada-funivia

Uitzicht

Kabelbaan Cardada toont je in één oogopslag de diepste en hoogste punten van Zwitserland – in het zuiden zie je het Lago Maggiore en in het westen strekken de Walliser Alpen zich uit tot in de hoge Dufourspitze. Dit uitzicht alles vind je op slechts enkele minuten afstand van het levendige centrum van Locarno.

De schilderachtige stoeltjesliften brengen je tot 1450 meter boven Lago Maggiore naar Cimetta. Panoramaborden werpen licht op de bergen dichtbij en ver weg en vertellen je ook meer over de geologische feiten. Een aantrekkelijk architectonisch uitkijkplatform regeert elegant boven de boomtoppen.

cardada-funivia

Met een reflexologie pad, nordic walking parcours, speelse wandelingen voor kinderen en bewegwijzerde mountainbike-routes ben je hier helemaal voorzien voor een dagje uit naar het schilderachtige Cardada en Cimetta. Diverse restaurants met specialiteiten uit Ticino maken je uitstapje helemaal af.

Meer informatie over de vertrektijden en tarieven op de website van de kabelbaan.

cardada

Pin It on Pinterest

Share This