Kabelbaan Mottarone – panoramisch uitzicht over zeven meren

Deze kabelbaan brengt je van Stresa naar Mottarone (1500 meter). In de zomer kun je hier wandelen, paragliden en genieten van het uitzicht op Lago Maggiore, Lago d’Orta en het meer van Varese. In de winter is het zelfs mogelijk er te skiën.

Let op: De kabelbaan is gesloten vanwege het dramatisch ongeval op 23 mei 2021 waarbij 14 doden te betreuren waren.

funivia-stresa-alpino-mottarone

Uitzicht

Kabelbaan Mottarone brengt je in zo’n 20 minuten naar de top van de berg Mottarone. De berg wordt beschouwd als een natuurlijk balkon vanwege het 360° panoramisch uitzicht over de Povlakte naar de Alpen. Vanaf de top, die op 15 minuten lopen van de kabelbaan ligt, kun je zeven meren zien: Lago Maggiore, Lago d’Orta, Lago Mergozzo, het meer van Varese, het meer van Comabbio, het meer van Monate en Lago Biandronno. Op de top van de Mottarone kun je ook mooie wandelingen maken.

funivia-stresa-alpino-mottarone

Kabelbaan

Het toerisme rond Monte Mottarone kwam tot bloei in de vroege jaren 1900 toen het gebied werd opengesteld voor skiërs. Een elektrische tandradbaan werd ingehuldigd in 1911, de reis duurde toen nog 1 uur. Zeven jaar na de sluiting van de spoorlijn in 1963, werd de huidige kabelbaan geopend met een veel kortere reistijd.

Kabelbaan Mottarone - panoramisch uitzicht over zeven meren

Botanische tuin

De kabelbaan biedt plaats aan 40 passagiers per keer en heeft een station op Alpino, waar je kunt uitstappen om de Giardini Botanico  Alpinia te bezoeken. Je vindt er een prachtig uitkijkpunt over de Borromeïsche eilanden en Lago Maggiore. De tuinen werden gecreëerd in 1934 en zijn gespecialiseerd in Alpine en subalpiene soorten.

Meer informatie over vertrektijden en tarieven vind je op de website van de kabelbaan.

Kabelbaan Mottarone - panoramisch uitzicht over zeven meren

Pin It on Pinterest

Share This