Windsurfen en kitesurfen

Watersport op het Lago Maggiore betekent in de eerste plaats windsurfen en zeilen! Dankzij de sterke wind kun je hier het hele jaar door genieten van een mooi strak opbollend zeil.

surfen-lago-maggiore

Lago Maggiore is de ideale bestemming voor liefhebbers van alle watersporten. Het meer biedt een enorm ruime keus, van wild water rafting tot zeilen, windsurfen, kitesurfen, kanoën en natuurlijk zwemmen. Er zijn verschillende plekken speciaal ingericht voor watersporters: naast de jachthavens rond het meer is er ook de Regatta Club in Belgirate. In de zomer kun je op diverse plaatsen rond het meer alles huren wat je nodig hebt voor windsurfen, maar ook catamarans zijn er te huur.

De laatste jaren worden kanoën en kajakken steeds populairder in de smalle valleien die naar het meer toe leiden. Dankzij de vele duikclubs kun je ook de onderwaterwereld van het meer ontdekken, tot 300 meter diepte.

lago-maggiore-kitesurf

Windsurfen en kitesurfen

Voor surfen en kitesurfen is vooral het noordelijk deel van het meer tussen Maccagno en Pino aan te bevelen vanwege de gunstige wind. Ook bij Cannobio kun je prima surfen met de Tramontana- en Inverna-winden.

Enkele windsurfcentra en surfscholen aan het Lago Maggiore:

Pin It on Pinterest

Share This