1. Home
  2. agenda
  3. Agenda Augustus

Agenda Augustus

De Agenda van de maand augustus laat zien dat dit de tijd is van de zomerfestivals en muziekfestivals bij het Lago Maggiore. Uiteraard zijn er ook markten en vuurwerkshows.

Markten

Elke dag van de week kun je bij het Lago Maggiore een gezellige markt bezoeken. Er is er altijd wel een te vinden in de buurt van je vakantieplaats! In sommige stadjes vind ook 1 of 2 maal per maand een antiekmarkt of rommelmarkt plaats.

Bekijk het overzicht van weekmarkten, antiek- en rommelmarkten bij het Lago Maggiore.

Evenementen en Festivals

Nationale feestdag
1 Augustus is een nationale feestdag in Zwitserland. In Ascona vinden dan vanaf 19.00 uur concerten plaats en vanaf 21.45 uur een spectaculaire show met dansende fonteinen.

Uitverkoop
In de maanden juli en augustus is het tijd voor de grote zomeruitverkoop (saldi) in Italië, ook in de winkels in Milaan en bij het Lago Maggiore.

Locarno Film Festival
In augustus is het weer tijd voor het 76e Internationale Filmfestival van Locarno. Elf dagen lang, van 2 tot en met 12 augustus 2023, films en documentaires uit de hele wereld. Het Piazza Grande fungeert als gigantische openlucht-bioscoop. Meer informatie op de website van het filmfestival.

Verzasca Country Festival
In het dorpje Sonogno in de Valle Verzasca vindt op 5 augustus 2023 het Verzasca Country Festival plaats. Met countrymuziek, line dance en lekkere hapjes.

Stresa Festival
Een festival in Italië bezoeken betekent een onderdompeling in een prachtig decor. Dat geldt zeker voor het Stresa Festival dat in de maanden juli, augustus en september rondom de oevers van het Lago Maggiore wordt georganiseerd. In 2022 tussen 16 juli en 9 september. Dit inmiddels wereldberoemde festival zet jazz en klassieke muziek in het zonnetje. Een concert bijwonen op de Borromese eilanden of het Lago d’Orta misstaat niet op je bucketlist. Kijk voor het programma en het bestellen van tickets op de website van het Stresa Festival.

Vallemaggia Magic Blues
Bluesfestival in de Valle Maggia van 7 juli tot 3 augustus 2023. Concerten in Brontallo, Moghegno, Maggia, Gordevio, Avegno en Cevio. Meer informatie en het programma van de 21e editie in 2023 op de website van het bluesfestival.

Poppentheaterfestival Locarno
Il castello incantato is een internationaal poppentheaterfestival in Locarno. Het festival vindt in 2022 plaats van 12 augustus tot en met 11 september. De voorstellingen vinden plaats op de binnenplaats van Castello Visconteo in Locarno en in omliggende plaatsen, zoals Muralto, Minusio en Losone.

Ferragosto
Op 15 augustus is het groot feest in Italië! De Italianen vieren dan Ferragosto, oftewel Maria Hemelvaart. Dit is voor de Italianen een van de belangrijkste katholieke feesten. Met Ferragosto zijn alle Italianen vrij en ligt het openbare leven vrijwel stil. De Italianen vieren feest, hetgeen ze vooral doen door met familie en vrienden uitgebreid te tafelen.

Zwemtocht Lago Maggiore
Op 28 augustus wordt in Arona de jaarlijkse niet-competitieve zwemwedstrijd over het Lago Maggiore georganiseerd. Deelnemers zwemmen tijdens de Traversta een afstand 1.2 km over het Lago Maggiore van Angera naar Arona. 

Settimana Musicali Ascona
De 77e editie van de Settimane Musicali Ascona brengen van 27 augustus tot en met 8 oktober 2022 weer prachtige concerten met klassieke muziek naar Ascona en Locarno. Meer informatie en het programma op de website van het festival.

Pin It on Pinterest

Share This