1. Home
  2. agenda
  3. Agenda December

Agenda December

In december staat het Lago Maggiore voor een groot deel in het teken van Kerst. In de meeste steden en dorpen zijn er sfeervolle kerstmarkten. Er zijn kraampjes met lekker eten en drinken, om cadeau te doen of om ter plekke van te genieten, kerstversieringen, kerstcadeautjes en panettones. De grootste kerstmarkten zijn te vinden in Locarno, Ascona, Stresa en Verbania.

Oud en nieuw wordt gevierd met vuurwerk en feesten tijdens de jaarwisseling in verschillende plaatsen rond het Lago Maggiore. In onze Agenda vind je een overzicht van interessante evenementen, festivals en tentoonstellingen in december bij het Lago Maggiore.

Markt

Elke dag van de week kun je bij het Lago Maggiore een gezellige markt bezoeken. Er is er altijd wel een te vinden in de buurt van je vakantieplaats! In sommige stadjes vind ook 1 of 2 maal per maand een antiekmarkt of rommelmarkt plaats.

Bekijk het overzicht van weekmarkten, antiek- en rommelmarkten bij het Lago Maggiore!

Evenementen en Festivals

Kerstmarkten en ijsbaan
Ook bij het Lago Maggiore staan tijdens de laatste weken van het jaar de steden en dorpjes rond het meer in het teken van Kerstmis. Vanaf eind november tot begin januari worden in veel plaatsen bij het Lago Maggiore sfeervolle kerstmarkten en andere kerst-activiteiten gehouden. Op het Piazza Grande in Locarno ligt een prachtige ijsbaan. In Laveno Mombello kun je een onderwater kerststal zien.

Een overzicht van de kerstmarkten bij het Lago Maggiore vind je in dit artikel.

Locarno on Ice
Locarno on Ice brengt Locarno van 18 november 2022 tot en met 8 januari 2023 helemaal in winter- en kerststemming. Een grote ijsbaan op Piazza Grande, muziek en tal van kraampjes waar je lekker kunt eten drinken of een kerstcadeau kopen. Dagelijks geopend van 10.00 tot 23.00 uur.

Pin It on Pinterest

Share This