Agenda Februari

Carnaval wordt ook bij het Lago Maggiore gevierd, met optochten en feesten. In februari kun je in Italië ook nog profiteren van de winteruitverkoop bij veel winkels. In de Agenda van februari vind je een overzicht van interessante evenementen, festivals en tentoonstellingen bij het Lago Maggiore.

Markten

Elke dag van de week kun je bij het Lago Maggiore een gezellige markt bezoeken. Er is er altijd wel een te vinden in de buurt van je vakantieplaats! In sommige stadjes vind ook 1 of 2 maal per maand een antiekmarkt of rommelmarkt plaats.

Bekijk het overzicht van weekmarkten, antiek- en rommelmarkten bij het Lago Maggiore.

Evenementen en Festivals

Uitverkoop in Italië
Donderdag 5 januari 2023 start de grote uitverkoop in Italië! Vanaf die dag kun je in winkels, boetiekjes en outlet centra in Toscane twee maanden lang (merk)kleding kopen met kortingen die kunnen oplopen tot 70%! In Italië gelden wettelijke regels voor de uitverkoop. Zo is de officiële start van de winteruitverkoop, i saldi inverno, op de eerste donderdag van januari. De uitverkoop mag maximaal 60 dagen duren (dit jaar tot en met 5 maart) en bij de afgeprijsde artikelen moeten zowel de originele prijs als de korting, lo sconto, duidelijk vermeld staan.

Filmfestival Ascona
Internationaal film- en videokunst-festival in Ascona. Voor korte films, video en documentaires.

La Stranociada
Start van de carnaval met het beroemde Stranociada in Locarno. Op 3, 4 en 5 februari 2023. Begint vrijdagavond en gaat de hele nacht door tot zaterdagmiddag met muziek en kostuums in de straten van Locarno. Op zondag vanaf 12 uur gratis rissotto op Piazza St. Antonio.

Carnaval
Carnaval 2023 vindt plaats van vrijdag 17 februari tot en met dinsdag 21 februari 2023. Ook in diverse steden rond het Lago Maggiore wordt dat uitgebreid gevierd. Er zijn feesten en optochten in Baveno, Verbania, Cannobio, Stresa, Domodossola,  Lesa, Ascona, Brissago en Locarno.

Agenda Februari

Pin It on Pinterest

Share This