Agenda Januari

In de maand januari begint het nieuwe jaar met nieuwjaarsduiken in enkele stadjes bij het Lago Maggiore. De kerstmarkten beleven hun laatste week. Wintersporters kunnen hun hart ophalen in de sneeuw op de bergen rond het meer én de uitverkoop begint in Italië! In de Agenda van januari vind je een overzicht van interessante evenementen, festivals en tentoonstellingen bij het Lago Maggiore.

Evenementen en Festivals

Nieuwjaar
Het nieuwe jaar wordt ook in veel stadjes bij het Lago Maggiore traditiegetrouw ingezet met feest en vuurwerk. Op 1 januari zijn er nieuwjaarsduiken in enkele stadjes. In Ascona is er een traditioneel nieuwjaarsconcert en om 18.30 uur een spectaculaire vuurwerkshow op Piazza G. Motta.

Kerstmarkten
De kerstmarkten in de meeste stadjes gaan nog door tot het eerste weekend van januari (7 en 8 januari).

La Befana
Op 5 en 6 januari viert Italië La Befana, een belangrijk feest voor de kinderen in Italië. De Italiaanse kinderen worden in de nacht van 5 op 6 januari verwend door la Befana, een oude heks die op haar bezemsteel cadeautjes en snoep uitdeelt aan alle kleintjes die braaf zijn geweest. Wie te vaak stout was, krijgt slechts wat as en kolen. Ook bij het Lago Maggiore wordt dat volop gevierd. Lees in dit artikel meer over La Befana.

Agenda Januari

Uitverkoop in Italië
Donderdag 5 januari 2023 start de grote uitverkoop in Italië! Vanaf die dag kun je in winkels, boetiekjes en outlet centra in Toscane twee maanden lang (merk)kleding kopen met kortingen die kunnen oplopen tot 70%! In Italië gelden wettelijke regels voor de uitverkoop. Zo is de officiële start van de winteruitverkoop, i saldi inverno, op de eerste donderdag van januari. De uitverkoop mag maximaal 60 dagen duren (dit jaar tot en met 5 maart) en bij de afgeprijsde artikelen moeten zowel de originele prijs als de korting, lo sconto, duidelijk vermeld staan.

La Tavolata
Culinair festival op 7 januari 2023 op de boulevard langs het Lago Maggiore in Ascona. Met een gastronomische markt, muziek en wijn.

Pin It on Pinterest

Share This