1. Home
  2. agenda
  3. Agenda Juli

Agenda Juli

In juli en augustus kan je bij het Lago Maggiore regelmatig genieten van een spectaculaire vuurwerkshow in de avonduren. Er zijn naast de gebruikelijke weekmarkten ook avondmarkten in verschillende plaatsen en uitdagende sportevenementen. In onze Agenda vind je een overzicht van een aantal interessante evenementen, festivals en tentoonstellingen bij het Lago Maggiore.

Markten

Elke dag van de week kun je bij het Lago Maggiore een gezellige markt bezoeken. Er is er altijd wel een te vinden in de buurt van je vakantieplaats! In sommige stadjes vind ook 1 of 2 maal per maand een antiekmarkt of rommelmarkt plaats.

Bekijk het overzicht van weekmarkten, antiek- en rommelmarkten bij het Lago Maggiore.

Vuurwerkshows

In de zomermaanden juni, juli, augustus en september vinden in de stadjes rond het Lago Maggiore regelmatig spectaculaire vuurwerkshows plaats of feesten die worden afgesloten met een vuurwerk boven het Lago Maggiore. Ergens tussen 22.00 en 23.00 uur worden meestal de eerste pijlen afgeschoten om na een fraaie show te eindigen met een spectaculaire finale. De vuurwerkshow is meestal op de boulevard langs het Lago Maggiore, zodat je de lichtjes mooi weerspiegeld ziet in het meer.

Bekijk het overzicht van vuurwerkshows bij het Lago Maggiore en Lago d’Orta deze zomer!

Evenementen en Festivals

Uitverkoop
In de maanden juli en augustus is het tijd voor de grote zomeruitverkoop (saldi) in Italië, ook in de winkels in Milaan en bij het Lago Maggiore.

Orgelfestival Magadino
Festival Internazionale di Musica Organistica di Magadino, orgelfestival in de parochiekerk van Magadino. De 61e editie van het festival vindt in 2023 plaats van 2 tot en met 18 juli 2023. Aanvang 20.30 uur.

Luci e Ombre
Entertainment, muziek, gastronomie en fantastisch vuurwerk; dit zijn de ingrediënten van Luci e Ombre, een zomerevenement dat gedurende een lang weekend (7, 8 en 9 juli 2022) zal plaatsvinden aan de oever van het Lago Maggiore bij Locarno en Muralto. Plezier voor jong en oud tot diep in de nacht en op zaterdagavond om 22.45 uur wordt het feest afgesloten met het langverwachte vuurwerk dat de hele golf van Locarno zal verlichten.

Moon&Stars
Muziekfestival op het Piazza Grande in Locarno tussen 13 en 23 juli 2023. Moon&Start is het populairste muziekevenement van Ticino. Het Piazza Grande van Locarno is de perfecte setting voor een onvergetelijke zomeravond met eersteklas livemuziek. Elk jaar bieden topartiesten spannende concerten voor alle muziekliefhebbers. De Food & Music Street tussen Piazza Grande en het Lago Maggiore is een paradijs voor alle fijnproevers. Meer dan 20 foodtrucks verwennen bezoekers met specialiteiten van over de hele wereld.

Vallemaggia Magic Blues
Bluesfestival in de Valle Maggia van 7 juli tot 3 augustus 2023. Concerten in Brontallo, Moghegno, Maggia, Gordevio, Avegno en Cevio. Meer informatie en het programma op de website van het bluesfestival.

Stresa Festival
Een festival in Italië bezoeken betekent een onderdompeling in een prachtig decor. Dat geldt zeker voor het Stresa Festival dat in de maanden juli, augustus en september rondom de oevers van het Lago Maggiore wordt georganiseerd. Dit inmiddels wereldberoemde festival zet jazz en klassieke muziek in het zonnetje. Een concert bijwonen op de Borromese eilanden of het Lago d’Orta misstaat niet op je bucketlist. Kijk voor het programma en het bestellen van tickets op de website van het Stresa Festival,

Pin It on Pinterest

Share This