1. Home
  2. agenda
  3. Agenda Juni

Agenda Juni

Juni is een van de mooiste maanden om het Lago Maggiore te bezoeken. De temperaturen zijn heerlijk, de natuur is nog mooi groen en het is er nog niet druk met toeristen. In onze Agenda vind je een overzicht van een interessante evenementen, festivals en tentoonstellingen in juni bij het Lago Maggiore.

Markten

Elke dag van de week kun je bij het Lago Maggiore een gezellige markt bezoeken. Er is er altijd wel een te vinden in de buurt van je vakantieplaats! In sommige stadjes vind ook 1 of 2 maal per maand een antiekmarkt of rommelmarkt plaats.

Bekijk het overzicht van weekmarkten, antiek- en rommelmarkten bij het Lago Maggiore.

Vuurwerkshows

In de zomermaanden juni, juli, augustus en september vinden in de stadjes rond het Lago Maggiore regelmatig spectaculaire vuurwerkshows plaats of feesten die worden afgesloten met een vuurwerk boven het Lago Maggiore. Ergens tussen 22.00 en 23.00 uur worden meestal de eerste pijlen afgeschoten om na een fraaie show te eindigen met een spectaculaire finale. De vuurwerkshow is meestal op de boulevard langs het Lago Maggiore, zodat je de lichtjes mooi weerspiegeld ziet in het meer.

Bekijk het overzicht van vuurwerkshows bij het Lago Maggiore en Lago d’Orta deze zomer!

Evenementen en Festivals

Dag van de Republiek
Op 2 juni wordt in heel Italië La Festa della Repubblica gevierd, dé nationale feestdag. Sinds het op 2 en 3 juni 1946 gehouden referendum waarin de Italiaanse bevolking de republiek verkoos boven de monarchie, is deze dag een officiële vrije dag, die gevierd wordt met parades, vliegtuigshows en festiviteiten. Na 85 jaar een koninkrijk te zijn geweest, werd Italië in 1946 een republiek. Overal wappert de nationale driekleur op deze dag.

Fiera di Arona
Beurs langs het Lago Maggiore in Arona waarbij alle sectoren (landbouw, industrie, toerisme, ambacht en handel) hun producten tentoonstellen. Bovendien worden er regelmatig live optredens georganiseerd. Van 31 mei tot en met 9 juni 2022.

Notte Bianca
Een nacht lang cultuur en feest in Locarno, met theater, muziek, exposities, feest en spektakel. 11 Juni 2022, van 18.00 uur tot 06.00 uur.

Connection Festival
Van 16 tot en met 19 juni 2022 vindt op Piazza Grande en Piazza Magnolia in Locarno het Connection Festival plaats. Een popfestival met vooral Italiaanse artiesten en dj’s.

Open Air Palagnedra
Popfestival op 22 en 23 juni in Palagnedra, in de bergen bij Ascona en Brissago. Meer informatie en programma: www.openairpalagnedra.ch

JazzAscona
De 38e editie van het beroemde jazzfestival van Ascona bij het Lago Maggiore. Van 22 juni tot en met 1 juli 2023, met meer dan 200 concerten. Van traditionele jazz uit New Orleans tot Chicago, van swing naar mainstream, van ragtime tot gospel, en niet te vergeten uitstapjes naar blues, R&B, soul, latin en funk. Meer info op de website van JazzAscona.

Pin It on Pinterest

Share This