1. Home
  2. agenda
  3. Agenda Maart

Agenda Maart

In maart zien we de eerste tekenen van het voorjaar bij het Lago Maggiore. De eerste buitenevenementen vinden weer plaats en het landschap wordt weer mooi groen. In onze Agenda van maart vind je een overzicht van interessante evenementen, festivals en tentoonstellingen bij het Lago Maggiore.

Markten

Elke dag van de week kun je bij het Lago Maggiore een gezellige markt bezoeken. Er is er altijd wel een te vinden in de buurt van je vakantieplaats! In sommige stadjes vind ook 1 of 2 maal per maand een antiekmarkt of rommelmarkt plaats.

Bekijk het overzicht van weekmarkten, antiek- en rommelmarkten bij het Lago Maggiore.

 

Evenementen en Festivals

Festa della Donna
Op 8 maart vieren we Internationale Vrouwendag, een dag die in Nederland vaak vrij ongemerkt voorbij gaat maar die in Italië de prachtige naam Festa della Donna (Feest van de Vrouw) heeft gekregen. Italiaanse vrouwen krijgen die dag een bosje mimosa. Deze gele bloemen zijn hiermee tot symbool van de onderlinge solidariteit van vrouwen verworden. 

L’immagine e la parola
Het filmfestival L’immagine e la parola op 10, 11 en 12 maart 2023 in de PalaCinema in Locarno, met films en masterclasses. Dit jaar zal het festival gewijd zijn aan de toekomst van bewegend beeld en aan de grensgebieden van de audiovisuele sector.

Camelia-show Locarno
De belangrijkste camelia-tentoonstelling van Europa in Locarno van 28 maart tot en met 1 april 2012l. De start van de lente! Met ruim 900 soorten camelia’s in het camelia-park en een bloemen- en boekenmarkt.

Literair festival Ascona
Eventi letterari Monte Verità van 30 maart tot en met 2 april 2023. Literair festival op de Monte Verita bij Ascona. Schrijvers, filosofen, kunstenaars en denkers van onze tijd vertellen en discussiëren.

Binnenkort meer over alle evenementen en festivals in maart 2023!

Pin It on Pinterest

Share This