Agenda Mei

In mei wordt het al drukker met toeristen aan het Lago Maggiore. De meimaand is dan ook een van de mooiste maanden om het Lago Maggiore te bezoeken. Planten en bloemen staan in bloei en de temperatuur is meestal heerlijk. In onze Agenda van mei vind je een overzicht van interessante evenementen, festivals en tentoonstellingen bij het Lago Maggiore.

Markten

Elke dag van de week kun je bij het Lago Maggiore een gezellige markt bezoeken. Er is er altijd wel een te vinden in de buurt van je vakantieplaats! In sommige stadjes vind ook 1 of 2 maal per maand een antiekmarkt of rommelmarkt plaats.

Bekijk het overzicht van weekmarkten, antiek- en rommelmarkten bij het Lago Maggiore.

Evenementen en Festivals

Dag van de Arbeid
De Dag van de Arbeid (Festa del Lavor) op 1 mei is in Italiƫ een vrije dag. Dat betekent veel winkels die dicht zijn, zondagsregeling voor het openbaar vervoer en veel demonstraties en politieke bijeenkomsten. Het betekent vaak ook feest, met tal van concerten en festiviteiten.

Festival Ruggero Leoncavallo
Muziekfestival gewijd aan componist Ruggero Leoncavallo op 13, 20 en 27 mei 2023 in Brissago.

Aarbeienfestival Locarno
Fragole in Piazza, feest ter ere van de aardbei op 18 mei 20223 op het Piazza Grande in Locarno. Verse aardbeien proeven in allerlei varianten en gerechten.

Halve marathon Lago Maggiore
Halve marathon langs de oevers van het Lago Maggiore. Op 14 mei 2023. Start om 11.00 uur in Verbania, via Fondotoce, Feriolo en Baveno naar de finish op de boulevard van Stresa. Ook voor rolstoelers.

Brocante Locarno
Liefhebbers en verzamelaars van antiek kunnen hart ophalen tijdens de Brocante in Locarno. Drie dagen lang, van 19 tot en met 21 mei 2023, staat de binnenstad van Locarno vol met kraampjes met keramiek en porselein, meubels, juwelen, kleding, boeken, antieke poppen, muziekinstrumenten, zeldzame platen en nog veel meer. Dagelijks geopend van 10.00 tot 22.00 uur.

Straattheater Ascona
Festival Artisti di Strada van 27 tot en met 29 mei in Ascona. Straattheaterfestival met mime, theater, dans, acrobatiek, clowns en muziek.

Pin It on Pinterest

Share This