1. Home
  2. agenda
  3. Agenda Oktober

Agenda Oktober

Het najaar is bij het Lago Maggiore de tijd van lekker lang tafelen. Daarom worden er in oktober heel wat culinaire evenementen en feesten georganiseerd rond typische najaarsgerechten, zoals bijvoorbeeld kastanjes.

Markten

Elke dag van de week kun je bij het Lago Maggiore een gezellige markt bezoeken. Er is er altijd wel een te vinden in de buurt van je vakantieplaats! In sommige stadjes vind ook 1 of 2 maal per maand een antiekmarkt of rommelmarkt plaats.

Bekijk het overzicht van weekmarkten, antiek- en rommelmarkten bij het Lago Maggiore!

Evenementen en Festivals

Culinaire herfst Lago Maggiore
Culinaire herfst bij het Lago Maggiore van 12 september tot 24 oktober 2022. Genieten van regionale specialiteiten bij meer 50 restaurants in de omgeving van Ascona en Locarno en in de omliggende valleien.

Sapori Ticino
Sapori Ticino, gastronomische genieten bij het Lago Maggiore en omgeving van 26 september tot 15 november 2022. Genieten van bijzondere menu’s in 20 restaurants in Ticino.

Sagra d’autunno
Traditioneel feest op de boulevard van Ascona op zaterdag 7 oktober, van 10.00 tot 17.30 uur. Geniet van regionale specialiteiten.

Kastanjefestivals Lago Maggiore
In de maand oktober vinden bij het Lago Maggiore op diverse plaatsen kastanjefestivals plaats. Culinaire feesten met gerechten waarin de kastanje de hoofdrol speelt. Festa delle Castagne in Ascona (7 en 14 oktober), Contra, Ronco, Sonogno, Indemini en Gambarogno (7 okt.), Arcegno (14 okt.) en Cugnasco (21 okt.).

Ascona-Locarno Run
Loopwedstrijden tussen Piazza Grande in Locarno en de boulevard in Ascona in het weekend van 14 en 15 oktober 2022. Afstanden van 5, 10 en 21 kilometer (halve marathon).

Pin It on Pinterest

Share This