1. Home
  2. agenda
  3. Agenda September

Agenda September

In de Agenda voor september zie je bij het Lago Maggiore muziekfestivals, culinaire festivals en sportwedstrijden.

Markten

Elke dag van de week kun je bij het Lago Maggiore een gezellige markt bezoeken. Er is er altijd wel een te vinden in de buurt van je vakantieplaats! In sommige stadjes vind ook 1 of 2 maal per maand een antiekmarkt of rommelmarkt plaats.

Bekijk het overzicht van weekmarkten, antiek- en rommelmarkten bij het Lago Maggiore!

Evenementen en Festivals

Ascona Polo Cup
Tijdens de Ascona Polo Cup van 1 tot en met 3 september 2023 in Ascona strijden de ruiters op hun paarden in spectaculaire wedstrijden om de felbegeerde Cup.

Triathlon Locarno
Halve triathlon en een triatlon over de Olympische afstand op 3 september 2023 in Locarno. Het zwemmen (1,5 of 1,9 km.) gebeurt in het Lago Maggiore. De fietsroute (40 of 90 km) voert door Vallemaggia. De triathlon wordt besloten met het lopen (10 of 21 km). Zaterdag 2 september zijn er wedstrijden voor de jeugd.

 

Stresa Festival
Een festival in Italië bezoeken betekent een onderdompeling in een prachtig decor. Dat geldt zeker voor het Stresa Festival dat in de maanden juli, augustus en september rondom de oevers van het Lago Maggiore wordt georganiseerd. In 2022 tussen 16 juli en 9 september. Dit inmiddels wereldberoemde festival zet jazz en klassieke muziek in het zonnetje. Een concert bijwonen op de Borromese eilanden of het Lago d’Orta misstaat niet op je bucketlist. Kijk voor het programma en het bestellen van tickets op de website van het Stresa Festival.

Poppentheaterfestival Locarno
Il castello incantato is een internationaal poppentheaterfestival in Locarno. Het festival vindt in 2022 plaats van 12 augustus tot en met 11 september. De voorstellingen vinden plaats op de binnenplaats van Castello Visconteo in Locarno en in omliggende plaatsen, zoals Muralto, Minusio en Losone.

Settimana Musicali Ascona
De 77e editie van de Settimane Musicali Ascona brengen van 27 augustus tot en met 8 oktober 2022 weer prachtige concerten met klassieke muziek naar Ascona en Locarno. Meer informatie en het programma op de website van het festival.

Locarno City of Guitars
iefhebbers van gitaarmuziek kunnen van 8 tot en met 10 september terecht op het Piazza Grande in Locarno bij een muziekfestival. De toegang is gratis.

Culinaire herfst Lago Maggiore
Culinaire herfst bij het Lago Maggiore van 12 september tot en met 24 oktober 2022. Genieten van regionale specialiteiten bij meer 50 restaurants in de omgeving van Ascona en Locarno en in de omliggende valleien.

Pin It on Pinterest

Share This