Het reusachtige standbeeld van San Carlo Borromeo

Op een heuvel net buiten Arona staat een reusachtig standbeeld van kardinaal en aartsbisschop San Carlo Borromeo (1538-1584). Het monument is gemaakt van koper en brons en in totaal maar liefst 35 meter hoog. 

Lagomaggiore_Arona_(9).jpg

Steile klim

De klim in het beeld is niet voor iedereen aan te raden. Je loopt eerst via een brede stenen trap naar de voet van het standbeeld. In het beeld ga je in het eerste gedeelte via een wenteltrap omhoog. De laatste 10 meter klim je in een smalle schacht loodrecht omhoog naar het hoofd van het standbeeld. Er zijn veiligheidsgordels (uit de klimsport) beschikbaar. Via dezelfde trap ga je ook weer omlaag. Het standbeeld is te vinden aan de Piazzale San Carlo in Arona.

Carlo Borromeo

Het standbeeld zelf is 23,50 meter hoog en na het Vrijheidsbeeld in New York is dit het tweede grootste beeld ter wereld dat je van binnen kunt beklimmen. Carlo Borromeo werd in 1610, pas 25 jaar na zijn dood, tot heilige verklaard. Het beeld werd na de dood van de aartsbisschop van Milaan gemaakt in opdracht van Federico Borromeo. In 1624 werd begonnen met de bouw, in 1698 was het beeld gereed. Je kunt in het beeld via enkele steile trappen naar het hoofd klimmen en je hebt door de ogen, neus en mond een fantastisch uitzicht op Lago Maggiore met het kasteel van Angera (Rocca di Angera) aan de overkant.

Openingstijden
Van half maart tot oktober: 9.00-12.30 uur en 14.00-18.30 uur, entree 4 euro.

Pin It on Pinterest

Share This