B&B Casa Manu bij het Meer van Monate

B&B ‘Casa Manu’ is een kleinschalige bed & breakfast bij een Italiaans-Nederlandse familie op 15 minuten van het Lago Maggiore en op 1 minuut loopafstand van een van de schoonste meren van Italie, het Lago di Monate. Travedona Monate is een rustige uitvalsbasis waar vanuit het Lago Maggiore kan worden bezocht. Ook Milaan is binnen een uur te bereiken.

Lagomaggiore_kamer-1a.jpg

Bed and Breakfast Casa Manu is gevestigd in een historisch pand uit de 14e eeuw dat in 2011 volledig is gerenoveerd. In dit twee verdiepingen tellende pand, is op de bovenste verdieping een ruime lichte kamer met eigen toilet, douche, airco en gratis wifi aanwezig voor de gasten.

De ruimte is verdeeld in een slaapgedeelte en woongedeelte. Het slaapgedeelte is voorzien van een tweepersoons bed met de mogelijkheid tot het creëeren van twee extra slaapplekken. Een kinderbedje is op verzoek aanwezig. Bij mooi weer wordt het ontbijt geserveerd in de tuin met uitzicht op de prachtige 14e eeuwse kerk waar het huis vroeger deel vanuit maakte.

Lagomaggiore_kamer-2a.jpg

In de omgeving van Casa Manu is veel te doen:

Lago di Monate
Het prachtige en schone Meer van Monate ligt op een minuut loopafstand van Casa Manu. In het meer kan volop gezwommen worden en er zijn tevens waterfietsen te huur. Ook kan er heerlijk gegeten worden bij een van restaurantjes met uitzicht op het meer.

Lago Maggiore
Om de hoek van Casa Manu bevindt zich het Lago Maggiore, dat zich leent voor diverse uitstapjes. Rondom het meer zijn veel gezellige dorpjes, zoals onder andere Angera, Ascona, Baveno, Cannobio, Laveno, Luino, Stresa en Verbania. Vanuit Stresa aan de westkant van het meer kunnen de prachtige Borromeïsche eilanden bezocht worden met een bootje.

Steden
Vanuit Casa Manu kunnen de steden Varese, Milaan en Lugano (Zwitserland) bezocht worden. Deze steden lenen zich uitstekend om te winkelen, musea te bezoeken en het Italiaanse leven te proeven.

Lagomaggiore_monate-strand-1.jpg

Bergen en wandelen

In de omgeving van de B&B is er de mogelijkheid om heerlijk te wandelen in het natuurpark Campo dei Fiori ten noorden van Varese. Ook de Mottarone berg (1491m) bij Stresa is een prachtig wandelgebied waar je kunt genieten van een uitzicht op de 7 meren in Noord-Italië.

De beheerders spreken Nederlands, Italiaans, Engels, Frans, Duits, Spaans en Portugees. Zij geven  graag tips en ideeen voor uitstapjes en restaurants in de omgeving.

B&B Casa Manu
Piazza Repubblica 38/5
21028 Travedona Monate (VA)

Pin It on Pinterest

Share This