Camping Maccagno

Camping Maccagno ligt direct aan het Lago Maggiore aan de oostelijke oever van het meer in het mooie Lombardije. De officiële naam van camping Maccagno is Lagocamp Parkcamping Maccagno en dat is niet overdreven; het terrein is erg groen en sfeervol. Op de kiezelstrandjes is het heerlijk toeven en er zijn altijd wel surfers in de weer met hun materiaal vanwege de gunstige winden die hier waaien.

Lagomaggiore_camping-azur-maccagno-1.jpg

Camping Maccagno

Maar ook als u niet sportief bent aangelegd, is het genieten geblazen aan het water, gewoon lekker in de zon op een ligbed of een lange avondwandeling op de paden langs het Lago Maggiore. Op de achtergrond vormen de groene bergen een fraai decor en je hoort de palmbladeren ruisen.

Camping Maccagno is rustig, redelijk vlak en het terrein is netjes verzorgd met afgebakende plaatsen. Met onder meer een espressobar, speeltuin, kleine winkel, diverse sportmogelijkheden en animatie in het hoogseizoen zal iedereen zich vermaken op deze camping in Italië! Pizzeria, restaurants en disco dichtbij de camping. Surfschool op enkele kilometers.

Omgeving

Op loopafstand van camping Maccagno ligt het plaatsje Maccagno zelf, waar je eenvoudige boodschappen te voet kunt doen. Meer winkels, een grote markt en leuke restaurants vind je in Luino. Interessante uitstapjes zijn bijvoorbeeld tochtjes  naar de beeldschone eilandjes Isola Bella, Isola Madre en Isola dei Pescatori en de modehoofdstad Milaan. Aan de overkant van het uitgestrekte meer ligt het berglandschap van Piemonte, maar je bent vanuit Maccagno ook snel in de Zwitserse regio Ticino (Locarno, Bellinzona) en de omgeving van Lugano! En wat te denken van spannende activiteiten als een klimpark, avonturenpark, kabelbaan en canyoning in de buurt? 

Lagocamp Camping Maccagno
Via Italo Corsini 3, Maccagno

Pin It on Pinterest

Share This