Campings aan het Lago d’Orta (Ortameer)

Lago d’Orta, het Ortameer, is de kleine buurman van Lago Maggiore en biedt zowat hetzelfde aan attracties en mogelijkheden: prachtige natuur, schitterende villa’s, pittoreske plaatsjes en allerlei watersport- en bergsportactiviteiten. Rond het meer liggen een aantal leuke, Italiaanse campings.

Campings bij Lago d’Orta (Ortameer):

Camping Royal **
Terrassencamping op 500 meter hoogte dichtbij een 17e-eeuwse pittoresk dorpje, 60 ruime staanplaatsen met een prachtig uitzicht. Het Orta-meer en Pettenasco op 3 kilometer. Zwembad, winkeltje en bar-restaurant. Mooie omgeving.

Camping Royal
Via Pratolungo 32, Pettenasco

Lagomaggiore_camping-Royal-orta-1a.jpg

Camping Allegro
Kleine, rustige, Italiaanse camping direct aan het Lago d’Orta. Eigen strand, via een trapje in het meer wat al direct diep is. Boeien om boten aan te leggen. Bar en speeltuintje. Dichtbij Pettenasco en waterskischool. Supermarkt op 100 meter.

Camping Allegro
Via Legro 29, Pettenasco

Lagomaggiore_camping-orta-1.jpg

Camping Orta
Kleine terrassencamping (70 staanplaatsen) aan het Orta-meer. Mooi uitzicht. Eigen strand bereikbaar via tunneltje. Op het meer kan men zeilen, surfen, waterskiën en vissen. Op 1,5 kilometer van Orta San Giulio. Winkeltje, bar en speeltuin. Verhuur van stacaravans en bungalows.

Camping Orta
Via Domodossola 28, Orta San Giulio

Camping Cusio
Camping Cusio ligt in een prachtige vallei tussen de bergen aan de oevers van het Lago d’Orta. Zwembad, bar en restaurant. Prachtige omgeving voor uitstapjes, wandelingen en fietstochten. Het oude centrum van Orta San Giulio ligt op 15 minuten loopafstand.

Camping Cusio
Via Don Bosco 5, Orta San Giulio

Camping Punta di Crabbia
Kleine camping aan het Lago d’Orta. Eigen strand met uitzicht op het middeleeuwse dorp Ronco. Om het strand te bereiken moet je een weg oversteken. Veel vaste Italiaanse gasten. Bar-restaurant.

Camping Punta di Crabbia
Via Crabbia 2a, Pettenasco

Camping Verde Lago
Kleine, eenvoudige camping met een zandstrand aan het Ortameer, 53 staanplaatsen. Aanlegsteiger en boeien om boten aan te leggen. Bar met snacks. Restaurant dichtbij de camping evenals Pettenasco.

Camping Verde Lago
Corsa Roma 76, Pettenasco

Op zoek naar een tent, (sta)caravan of huisje bij Lago d’Orta of Lago Maggiore? Kijk dan bij gespecialiseerde aanbieders als ANWB (Pharos), Selectcamp, Suncamp en Vacanceselect.

Pin It on Pinterest

Share This