Campings bij Tenero aan het Lago Maggiore

Tenero ligt aan de noordelijke oever in het Zwitserse deel van het Lago Maggiore. Hier liggen enkele grote, luxe campings met alles erop en eraan voor een geslaagde vakantie, met name voor gezinnen en watersportliefhebbers.

Lagomaggiore_tamaro-tenero-1.jpg

Campings bij Tenero aan het Lago Maggiore:

Camping Campofelice *****
Grote, luxe camping direct aan het Lago Maggiore, 860 staanplaatsen. Het 400 meter lange strand behoort tot de mooiste stranden van Lago Maggiore. In het meer ligt in de zomer een groot waterpark. Winkel, bar en restaurant-pizzeria.

De camping beschikt over een haven voor plezierboten. Bij de haven worden kajaks en kano’s verhuurd. Vier tennisbanen, voetbaltoernooien, klimwanden. Animatie voor kinderen en groot paviljoen voor optredens s’avonds.

Camping Campofelice
Via alle Brere 7, 6598 Tenero (TI)

Lagomaggiore_camping-campofelice-lago-ma.jpg

Camping Lido Mappo *****
Mooie, grote camping met 420 staanplaatsen direct aan het Lago Maggiore. Familiebedrijf sinds 1957. Strand van 250 meter met zonneweide. Aanlegplaatsen voor boten. Winkel en prima restaurant met uitzicht op Lago Maggiore.

Op loopafstand of na een ritje met de auto tref je een keur aan sport- en recreatiemogelijkheden aan, zoals tennis, fiets- en mountainbiketochten, golf en midgetgolf, paragliding, paardrijden, vissen, wandelen, klimmen in een klimpark, waterskiën, ritten op een bananaboat of varen met een motorboot, windsurfen, zeilen, canyoning en rafting, duiken, parachutespringen, bungeejumping, karten, enz.

Tijdens de zomer kunt je gratis gebruik maken van de veerpont die vertrekt vanaf de aanlegplaats in Tenero naar Locarno. De aanlegplaats ligt op acht minuten lopen, er rijdt ook een gratis shuttlebus. Je kunt ook via de schilderachtige promenade langs de oever van Lago Maggiore naar Locarno lopen. Met een lengte van vijf kilometer is dit traject ook voor de niet-sporter een heerlijke wandeling!

Camping Lido Mappo
Via Mappo 20, 6598 Tenero (TI)

Lagomaggiore_camping-lido-mappo-1.jpg

Camping Tamaro *****
Mooie, goed verzorgde camping met 265 staanplaatsen direct aan het Lago Maggiore bij Tenero. Strand en zeer ruime zonneweide. Speeltuin en veel aandacht voor animatie voor kinderen.

Voor gasten van de camping gratis toegang tot het zwembad en kinderbad van Tenero naast de camping en gratis gebruik van het veerpont naar Locarno en de bus naar Tenero. Fiets- en mountainbikeverhuur. Supermarkt, internetcafé en prima restaurant-pizzeria.

Camping Tamaro
Via Mappo 32,  6598 Tenero (Ticino)

Camping Miralago *****
Leuke, gezellige camping met zandstrand direct aan het Lago Maggiore. Ruim 200 staanplaatsen, verwarmd zwembad, speeltuin en sportmogelijkheden. Winkel, restaurant en bar. Hele jaar geopend. Gratis met de veerboot naar Locarno en met de bus naar Tenero.

Camping Miralago
Via Roncaccio,  6598 Tenero (TI)

Camping Rivabella ****
Kleine, oudere camping met 70 staanplaatsen direct aan het Lago Maggiore. Huisdieren toegestaan. Het hele jaar geopend.

Camping Rivabella
Via Naviglio 11, Tenero

Camping Lago Maggiore ****
Familiecamping met 280 staanplaatsen direct aan het Lago Maggiore. Zandstrand en royale ligweide. Winkel, speeltuin en prima restaurant-pizzeria.

Camping Lago Maggiore
Via Lido 2, 6598 Tenero (TI)

Op zoek naar een tent, (sta)caravan of huisje bij Lago Maggiore? Kijk dan bij gespecialiseerde aanbieders als ANWB (Pharos), Selectcamp, Suncamp en Vacanceselect.

lago-maggiore-camping

Pin It on Pinterest

Share This