Kamperen aan het Lago Maggiore

Italië is bij kampeerders vooral bekend vanwege ‘la dolce vita’, Toscane, de bergen en het Gardameer in het noorden van het land. Wat veel mensen echter niet weten is dat Italië nog meer mooie meren heeft, waaronder het Lago Maggiore. Het is dan ook zeker aan te raden om een bezoek te brengen aan het Lago Maggiore. Het is een prachtig stukje Italië dat je zeker eens meegemaakt moet hebben. Je hebt dan de garantie dat je zult terug kijken op een prachtige vakantie! 

Kamperen aan het Lago Maggiore

Kamperen op een van de prachtige campings aan het Lago Maggiore betekent optimaal genieten. Het zal vooral een afwisselende vakantie worden waarin je kennis kunt maken met prachtige natuur, cultuur, een aangename temperatuur en culinaire hoogstandjes. Populaire plaatsen waar jij je tent bijvoorbeeld kunt opzetten aan het Lago Maggiore zijn onder andere Tenero, Ascona, Verbania, Luino en Stresa. Boek bijvoorbeeld een mooie campingplek op Camping Solcio bij Lesa. Je zit direct aan het meer in een prachtige omgeving.

Lagomaggiore_camping-lago-maggiore-1.jpg

Lekker eten bij het Lago Maggiore

Een van de beste restaurants waar je kunt eten bij het Lago Maggiore is Amelie in Baveno. Uiteraard wordt er Italiaans eten geserveerd, maar het is vooral verrassend en eigentijds. Niet voor niets zijn de recensies erg lovend over dit restaurant. Een ander restaurant waar je uitstekend kunt dineren is La Casera di Buratti in Verbania. Dit restaurant is vooral bekend vanwege zijn uitgebreide wijnkaart.

Maak een treinrit langs het meer

Hoewel je het misschien vanwege de warmte niet direct ziet zitten, is een treinrit langs het Lago Maggiore echt aan te raden. Een treinrit brengt je namelijk langs diverse schitterende kloven en dalen. Je kunt daardoor kennis maken met een stukje ongerepte natuur in Italië. Zo kun je bijvoorbeeld een treinrit maken door Centovalli. Je leert de omgeving van het Lago Maggiore dan op een heel unieke wijze kennen!

Pin It on Pinterest

Share This