Eten en drinken rond Lago Maggiore
In de drie regio’s waarin Lago Maggiore ligt overheerst de Italiaanse keuken: in Lombardije, Piemonte en zelfs in het Zwitserse Tessin (Ticino). Lekker eten en drinken is een belangrijk onderdeel van het leven in Italië. Denk aan pasta’s, pizza’s, verse salades, smakelijke vis- en vleesgerechten en het heerlijke Italiaanse ijs. Met een lekker glas wijn en een espresso met grappa of likeur toe. Dat wordt smullen!
Het ontbijt van de meeste Italianen stelt niet veel voor, een croissantje met espresso of capuccino. Meer aandacht wordt er besteed aan de lunch, tussen 12 en 14 uur. Die kan uit wel 4 gangen bestaan: een voorgerecht, 2 hoofdgerechten – een met pasta en een met vis of vlees – en een nagerecht.
Voor het diner, tussen 19 en 22 uur, kun je kiezen tussen een overheerlijke pizza in een van de talrijke pizzeria’s in de stadjes langs Lago Maggiore, of een menu in een trattoria of ristorante. Overal zijn salades te krijgen met verse ingrediënten, waarbij olijfolie uit de streek dient als dressing.
Over het heerlijke Italiaanse ijs kunnen we kort zijn. Niet alleen een prima dessert, maar het smaakt op bijna elk uur van de dag. Flaneren langs de oever van Lago Maggiore – vakantiegevoel ten top!
Restaurants
IJs
Drinken & uitgaan
Specialiteiten
Recepten
Geen Resultaten Gevonden
De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.
Restaurants in Ascona
Of je nu kiest voor een lichte, mooi, modern restaurant aan het Lago Maggiore dat deel uitmaakt van het Eden Roc Hotel of het hoog aangeschreven restaurant La Brezza, onderdeel van hetzelfde hotel, je bent gegarandeerd van een perfect avondje uit. Zoek je iets simpels...
Cappuccino, espresso of macchiato?
In Italië kennen ze veel verschillende koffievarianten. De bekendste zijn cappuccino en espresso, maar wanneer bestel je nu welke koffie? En wat als je eigenlijk een 'gewoon bakkie leut' wilt? Met onderstaande tips drink je op elk moment de juiste koffie als je op...
Restaurants in Locarno
Locarno staat bekend om de prijzige restaurants, maar er zijn ook heel wat leuke gunstiger geprijsde plekjes te vinden die bovendien stukken authentieker zijn. Tips Antica Osteria Il MalatestaBij Antica Osteria Il Malatesta vind je op het menu enkele leuke...
Uitgaan in Verbania
Bij Estremadura Cafe in Verbania vind je een ruime keuze aan drankjes, goed en origineel voor elke smaak en geschikt voor elke gelegenheid. De locatie rustig en charmant, met regelmatig exposities van lokale kunstenaars. Het bedienend personeel hier is vriendelijk,...
Picknicken in het park van Villa Pallavicino
Het fijne aan de zomer is dat het leven zich grotendeels buiten afspeelt. Zo is het bijvoorbeeld heerlijk om in de buitenlucht te eten. Aan het Lago Maggiore is er een overvloed aan leuke plekjes om in het zonnetje te genieten van de meest smaakvolle gerechten bij de...
De wijnen van Lago Maggiore
Wijnliefhebbers zullen aan Lago Maggiore genieten van de volle, geurige wijnen die de perfecte aanvulling vormen op de traditionele gerechten van het gebied. Een beproefde combinatie! Nebbiolo Een ereplaats wordt hier ingenomen door de wijnen van de Novara heuvels,...
Lekker uit eten
Rond het Lago Maggiore kun je heerlijk eten. Maar waar kun je nu het beste naartoe? Naar een echt ristorante, een trattoria of Osteria, of gewoon gezellig naar een pizzeria? En wat is het verschil eigenlijk? De kleine Italiaans voor Dummies zet de verschillende...
De Tessiner keuken
Het Zwitserse gedeelte van het Lago Maggiore ligt in Tessin (Ticino). De keuken van deze streek is heel gevarieerd. Proef het zelf! Specialiteiten Specialiteiten van het Zwitserse gedeelte van het Lago Maggiore zijn risotto (met verse paddenstoelen en uien), polenta...
Aubergine Caprese-salade
Het recept voor een heerlijke zomerse Aubergine Caprese-salade met een pesto van basilicum en zongedroogde tomaatjes. Heerlijk als aperitief of bijgerecht, maar ook perfect voor een gezonde, lichte en vooral zomerse lunch! Personen: 2Bereidingstijd: 20 minuten + 15...
De kazen van Lago Maggiore
Lago Maggiore en de dalen in het achterland zijn beroemd in Italië en in het buitenland voor de kaas afkomstig van de dieren die op de bergweiden grazen. De ruime groene weilanden in de valleien hebben het gebied een lange traditie van hoge kwaliteit kaasproductie...
Aardbeien tiramisù
Recept van een heerlijke aardbeien tiramisù om de maaltijd feestelijk af te sluiten. Omdat deze tiramisù geen sterke koffie of likeur bevat is dit toetje ook uitermate geschikt voor kinderen. Het recept voor deze heerlijk frisse tiramisu:Personen: 2Bereidingstijd: 15...
Worsten en salami
Het maken van worsten en salami is een eeuwenoude traditie in de regio van het Lago Maggiore. Een breed scala aan klassieke streekproducten wordt hier bereid door slagers die vakmanschap hebben geleerd van vorige generaties.Vleeswaren De valleien in het noordwesten...