Herfst, de tijd van food- en wijnfestivals

In de herfst vinden er tal van food- en wijnfestivals plaats rond het Lago Maggiore. Van de Ossola valleien tot de heuvels van Novara worden lokale producten hoofdrolspelers op diverse herfstbeurzen en festivals voor foodies.

Paddestoelen, kastanjes, worst, pompoen, rijst, kaas, appels en honing zijn enkele van de producten die je tegenkomt tijdens de festivals in september, oktober en november.

Lagomaggiore_festival-vino-k.jpg

Festivals in het najaar

Eind september vind je in Nebbiuno de “Sagra del Pom“, een festival gewijd aan de appel met themagerechten en een boerenmarkt rond de Vergantina appel. Op een zondag tegen het eind van september wordt in Oleggio het “Sapori in Festa” gehouden. De volgende zondag, de laatste van september, is traditioneel het moment voor het kastanjefestival.

Oktober opent met het wilde zwijnen festival in Migiandone, gevolgd door het kastanjefestival in Coimo, rond half oktober. De pompoen is de hoofdpersoon in Omegna met het pompoenfestival en in Santa Maria Maggiore met een pompoenweekend tegen het eind van de maand.

Begin november staat in Baceno het “Mele & Miele” (appels en honing ) festival geprogrammeerd, dat al meer dan 20 jaar bestaat. Voor chocoladeliefhebbers tenslotte zijn het eerste weekend van november (Stresa) en de zondag op de helft van de maand (Arona) data om op de kalender te zetten.

Raadpleeg voor het exacte programma en de datums de Agenda van LagoMaggiore-Nu.

Pin It on Pinterest

Share This