Kerst bij het Lago Maggiore

Ook bij het Lago Maggiore staan tijdens de laatste weken van het jaar de steden en dorpjes rond het meer in het teken van Kerstmis. Vanaf eind november tot begin januari worden in veel plaatsen bij het Lago Maggiore sfeervolle kerstmarkten en andere kerst-activiteiten gehouden. 

Locarno

Zo verandert de Piazza Grande in Locarno van eind november tot begin januari in een sprookjesachtig plein, helemaal in kerstsfeer. Rond een prachtige ijsbaan liggen dan mooi verlicht een verwarmd terras, een podium voor concerten en gezellige kraampjes met eten en drinken. Donderdag 7 en zondag 10 december zijn er kerstmarkten in het historische centrum van Locarno. Tal van kraampjes met kerst-accessoires, kadootjes, handwerk en regionale lekkernijen van 12.00 tot 23.00 uur.

kerst-lago-maggiore

Ascona

Ook Ascona is vanaf begin december tot begin januari in Kerstsfeer. De pleinen en straatjes in het centrum en de boulevard langs het Lago Maggiore zijn sfeervol verlicht en versierd. Op de boulevard staan 15 prachtig versierde kerstbomen van 4 meter hoog. Op 2 en 3 december is er een kleine kerstmarkt in de Via Borgo in Ascona. Zaterdag van 11.00 tot 20.00 uur en zondag van 10.00 tot 18.00 uur. Op de boulevard langs het Lago Maggiore is er dat weekend ook een kerstmarkt speciaal voor kinderen.

Op de zondag voor Kerstmis wordt de Corsa da Natal georganiseerd, een loopwedstrijd voor iedereen, van jong tot oud, door de straten en over de boulevard van Ascona. Keuze tussen diverse afstanden, van 300 meter voor de kleintjes tot 6 kilometer, tussen 8.30 en 13.00 uur. Op 27 december is het culinaire evenement ‘La Tavola di Ascona’ met een gastronomische markt, wijnproeverijen en raclette kaasgerechten als specialiteit.

Voor kerstmarkten of mooie kerststallen kun je bij het Lago Maggiore en omgeving ook terecht in Brissago, Teneto, Minusio, Ronco, Losone, Gordola, Vira en Moghegno. In Arona kun je tussen begin december en begin januari in het Centro Diurno Brum terecht voor een tentoonstelling van kerststallen.

Lagomaggiore_natale-ascona-3a.jpg

Ornovasso

In Ornovasso kun je met uitzicht over het Lago Maggiore genieten van een leuke kerstmarkt. Er zijn kraampjes met producten van regionale boeren en ambachtslieden, met smakelijke delicatessen en originele cadeautjes. Voor kinderen is er, naast de Kerstman met zijn rendieren, het Parco delle Renne, met de magische hulpjes van Babbo Natale en een grot van roze marmer, waar de dwergen wonen die zorg dragen voor de kerstcadeaus. Je kunt er te voet heen of met de speciale Renna Express. Vergeet ook niet een kijkje te nemen bij de mechanische kerststal, met een oppervlakte van maar liefst honderd vierkante meter, bij het Santuario della Madonna della Guardia.

Lagomaggiore_natale-ascona_2a.jpg

Pin It on Pinterest

Share This