Met de auto naar Lago Maggiore

Lago Maggiore ligt in Noord-Italië en is met de auto sneller te bereiken dan je denkt. Het kan een voordeel zijn je eigen auto bij je te hebben, vooral als je reist met kinderen en veel spullen meeneemt.

Lagomaggiore_reizen-gotthardtunnel-1.jpg

Route

Hoe wil je naar het Lago Maggiore rijden? Via de snelste route over autosnelwegen? Of op je gemak via routes door prachtige natuur en langs mooie dorpjes? Je kan op verschillende manieren naar je vakantiebestemming aan het Lago Maggiore in Italië of Zwitserland rijden.

Ga je met de auto naar het Lago Maggiore dan is de kortste route via: KoblenzKarlsruheFreiburgBaselGotthardBellinzona – Locarno (vanaf Eindhoven ongeveer 900 km.).

Vanuit west-Nederland is een alternatieve route via BelgiëLuxemburgMetz of SaarbrückenStraatsburg – en vanaf Straatsburg of Colmar de route via Basel vervolgen.

Gotthard-tunnel

De Gotthard-tunnel is 18 kilometer lang en in de zomer zijn daar vaak (lange) wachttijden omdat het verkeer gedoseerd wordt toegelaten. Om die files te vermijden kun je over de Gotthardpas rijden, als de caravan niet al te groot is, is dat goed te doen.

Staan er files bij de Gotthard dan kun je ook via de San Bernardino-tunnel rijden: BaselZürichChurSan BernardinoBellinzona.

In Zwitserland is voor de snelwegen een vignet verplicht. Een Autobahnvignet kost circa € 38,00 (2020) voor elke auto, motor, caravan, vouwwagen en aanhangwagen. Het vignet is 1 jaar geldig (vanaf 1 december 2019 tot en met 31 januari 2021).

Pin It on Pinterest

Share This