Enoteca La Cambusa – wijnwinkel in Stresa

Wijnhandel La Cambusa in Stresa heeft een ongelooflijke voorraad aan bijzondere wijnen. De winkel is al ruim 50 jaar in bedrijf en in die tijd is er een prachtige collectie opgebouwd.

Wijnen

Enoteca La Cambusa aan de Via Cavour in Stresa is echt een must voor wijnliefhebbers. De winkel bestaat al op deze locatie sinds 1981, daarvoor zaten ze sinds 1961 op een andere locatie in de stad. In de smalle gangetjes staan de wijnen uitgestald op planken langs de wanden, van vloer tot plafond.

Je vindt er een prachtige selectie van wijnen en gedistilleerde dranken, maar ook lokale specialiteiten zoals pasta’s en pastasauzen. Bovendien zijn er regelmatig gratis wijnproeverijen, waarbij je vast niet zonder een mooi flesje onder de arm weer naar huis gaat.

Lagomaggiore_waar-shoppen--Enoteca-La-Cambusa.jpg

Barbera

Noem een grote Barolo of Barbaresco, zeker weten dat ze ‘m zo voor je tevoorschijn toveren. De eigenaresse adviseert je graag en laat graag wat bijzondere wijnen proeven, zoals een Barbera die net even dieper en ronder is dan je gewend bent, of een Barbera-Dolcetto mix.

Er is een behoorlijke collectie van sterke drank uit de hele wereld en Italiaanse sauzen, kruiden, oliĆ«n en dergelijke. Maar vooral vind je in deze winkel prachtige Italiaanse wijen die je thuis niet snel zult vinden. Uiteraard ook veel wijnen uit de omgeving van het Lago Maggiore. En een bekwame verkoopster die letterlijk is opgegroeid tussen de wijnflessen en je met passie en kunde naar een echt unieke en speciale wijn leidt. De prijzen zijn bovendien eerlijk, voor zo’n bijzondere collectie.

Enoteca La Cambusa
Via Principe Tomaso 14, Stresa

Pin It on Pinterest

Share This