De dierentuin van Villa Pallavicino

Deze kleine dierentuin in Stresa met pauwen, herten en lama’s maakt deel uit van het parkachtige landschap rond Villa Pallavicini. Dit is een tuin- en villabezoek waar de kinderen wel voor te porren zijn!

Lagomaggiore_kinderen-Villa-Pallavicino.jpg

Het park van Villa Pallavicini in Stresa is een van de meest populaire toeristische attracties van Lago Maggiore. Het oorspronkelijke idee van het park is afkomstig van de Napolitaanse staatsman Ruggero Bonghi, die in 1855 besloot dit prachtige stuk land te kopen om er een klein huis te bouwen. Vervolgens vergrootte de familie van de markies Pallavicini, die in 1862 het huis overnam, het park en het huis, dat transformeerde van een eenvoudig huis in een prachtige negentiende eeuwse villa in neoklassieke stijl.

Dierentuin

Tegenwoordig bezoeken duizenden toeristen van maart tot oktober dit grote park van ruim 16 hectare groot. Open weiden, schaduwrijke lanen en pleinen waar bloeiende rozen, oleanders, magnolia’s, narcissen, azalea’s en rododendrons perfect harmoniĆ«ren met de omringende struiken en het bos met de vele monumentale oude bomen.

De dierentuin met meer dan 40 diersoorten uit de hele wereld is de belangrijkste attractie van het park. Witte zwanen, zeldzame eenden, kraanvogels, herten, fazanten, lama’s, zebra’s en pauwen verlevendigen dit natuurlijke balkon met uitzicht over Lago Maggiore en de omliggende bergen.

Lagomaggiore_tuinen-Villa-Pallavicino-g1.jpg

Het park is voorzien van een restaurant, bar, souvenirwinkel, speeltuin en diverse picknickplaatsen. Dagelijks geopend van 9 tot 18 uur van maart tot oktober.

Villa Pallavicino
Via Sempione Sud 8, Stresa

Villa Pallavicino

Pin It on Pinterest

Share This