Deprecated: Cannot use "parent" when current class scope has no parent in /home/maggiore/domains/lagomaggiore-nu.nl/public_html/wp-content/plugins/move-site-icon-to-settings/class-msits-site-icon.php on line 83

Deprecated: Cannot use "parent" when current class scope has no parent in /home/maggiore/domains/lagomaggiore-nu.nl/public_html/wp-content/plugins/move-site-icon-to-settings/class-msits-site-icon.php on line 95
Blaasinstrumentenmuseum - LagoMaggiore-Nu

Blaasinstrumentenmuseum

Museum met een verzameling van meer dan 300 blaasinstrumenten in Quarna Sotto bij het Lago d’Orta. Het Etnografisch Muziekinstrumenten Museum (Museo Etnografico e dello Strumento Musicale a Fiato), zoals het voluit heet, is een van de weinige musea in Italië en in de wereld dat is gewijd aan blaasinstrumenten.

blaasinstrumenten-museum

Het museum is verdeeld over twee verdiepingen. De bovenste verdieping is gewijd aan ambachten rond de traditionele blaasmuziek, de onderste herbergt de documentatie van de geschiedenis en het leven van het landelijke bergdorp. Er zijn klarinetten, hobo’s, fagotten, saxofoons en houten fluiten te zien, maar ook trompetten, trombones, tuba’s en hoorns gemaakt van messing.

Het museum is onlangs uitgebreid met een gedeelte gewijd aan reptielen, vogels en zoogdieren, waarvan sommige bedreigde soorten vormen. Je ziet er ook de vele mineralen en gesteenten van het gebied.

Museo Etnografico e dello Strumento Musicale a Fiato
Via Roma, Quarna Sotto

museum-blaasinstrumenten

Pin It on Pinterest

Share This