De musea van Lugano

In Lugano heb je verschillende goede musea om uit te kiezen. Er is altijd wel iets wat je interesse wekt om je dagje in de stad te voorzien van een dosis cultuur. 

Lagomaggiore_musea-lugano-k.jpg

Het Museo Cantonale d’Arte is gelegen aan de Piazza Manzoni. Het beschikt over werken van beroemde kunstenaars als Degas, Renoir en Hodler. Het museum is prachtig gevestigd in een 17e eeuwse kerk. De Zwitserse Fotografie Stichting heeft haar hoofdkantoor hier en werken van haar leden worden ook regelmatig geëxposeerd.

Als je geïnteresseerd bent in de natuurlijke historie van Lugano en omgeving is het Museo Cantonale di Storia Naturale een aanrader. Dit museum richt zich op de geologische, zoölogische, botanische en minerale rijkdom uit dit gebied.

Moderne kunst

Wie op zoek is naar iets modern zal genieten van de exposities in het Museo d’ Arte Moderna, waar moderne kunst is te zien uit de late 19e en vroege 20e eeuw. Grote rondreizende tentoonstellingen worden hier ook gebracht, dus je weet nooit wat je er aantreft.

Lagomaggiore_musea-lugano-k3.jpg

Het Museo di Hermann Hesse is gewijd aan het werk van Hermann Hesse, een schrijver en schilder. Hesse woonde ooit in Montagnola en het museum is gehuisvest in de toren in Casa Camuzzi. De collectie van het museum is voorzien van geschriften en schilderijen en in het theater kun je een biografische documentaire over Hesse bekijken.

Pin It on Pinterest

Share This