Museo del Paesaggio, het landschapsmuseum van Verbania

Het Museo del Paesaggio of landschapsmuseum van Verbania is een van de hoekstenen van het lokale artistieke erfgoed, waar de belangrijkste collecties schilderijen en beeldhouwwerken van het gebied zijn verzameld. Het museum werd in 1909 opgericht door schrijver Antonio Massara. Het museum is te vinden op drie locaties: Palazzo Viani Dugnani, Palazzo Biumi Innocenti en Casa Ceretti.

Het Palazzo Viani Dugnani in Verbania Pallanza toont een serie schilderijen van de belangrijkste lokale kunstenaars, zoals Daniele Ranzoni, Achille Tominetti, Carlo Fornara en Mario Tozzi, uit de jaren na de tweede helft van de negentiende eeuw.

Lagomaggiore_museo-paesaggio-verbania.jpg

Sculpturen

In het Palazzo worden ook sculpturen tentoongesteld van kunstenaars als Arturo Martini en Paolo Troubetzkoy. Met name de laatste is een belangrijke figuur in de geschiedenis van Verbania. Geboren in 1866 in een adellijke familie van Russische afkomst, zijn de werken van Troubetzkoy tentoongesteld in heel Italië en de rest van de wereld. In Moskou, in het Russisch Museum, is nog steeds het monument te zien dat hij in opdracht van Keizer Alexander III maakte in 1900.

In de sectie archeologie zijn voorwerpen uit de Griekse en Romeinse periode verzameld. Vooral interessant zijn de graven met Keltische en Romeinse invloeden, gevonden in Ornavasso.

Palazzo Biumi

In het Palazzo Biumi Innocenti zijn heiligenafbeeldingen te zien, gemaakt tussen de zestiende en twintigste eeuw, uit alle regio’s van Italië en de rest van de wereld.

Tot slot is Casa Ceretti in Verbania een ontmoetingsplaats voor alle lokale hedendaagse kunstenaars. Naast traditionele tentoonstellingsruimtes en educatieve workshops vind je er ook een atelier en café.

Museo del Paesaggio
Palazzo Viani-Dugnani, Via Ruga 44, Verbania Pallanza,
Palazzo Biumi-Innocenti, salita Biumi 6, Verbania Pallanza,
Casa Ceretti, Via Roma, 42, Verbania Intra

Pin It on Pinterest

Share This