Poppen- en Speelgoedmuseum in de Rocca Borromeo

Sinds 1988 herbergt de Rocca Borromeo in Angera een museum van poppen en speelgoed, een uniek museum in zijn soort, de eerste in Italië en een van de historische musea van Europa. De verzameling beslaat een geschiedenis van twee eeuwen. 

Lagomaggiore_musea-Museo-della-Bambola-e-del-Giocattolo-k.jpg

Poppen

De kerngroep van poppen is afkomstig uit de collectie van de familie Borromeo. De tentoonstelling toont de verandering van het speelgoed uit de jaren 1700 tot heden en neemt ook jurken en accessoires, miniatuur meubilair en beeldmateriaal mee. Van papier-mache poppen tot porselein, stof, en hout of glas, je ziet het hier allemaal.

Het museum is gehuisvest in de kamers van het kasteel, die dateren uit verschillende tijdperken. De Ala Visconti is het oudste gedeelte en de Ala Borromeo heeft ramen met uitzicht op het Lago Maggiore. Zo kun je meteen een kijkje nemen in deze prachtige burcht.

Lagomaggiore_musea-Museo-della-Bambola-e-del-Giocattolo-g.jpg

Speelgoed

Sinds enkele jaren heeft het poppenmuseum de naam van het Poppen-en Speelgoedmuseum aangenomen omdat er uit het Franse Tours een collectie aan speelgoed en automaten is toegevoegd, echte juwelen van mechanica en engineering uit de afgelopen eeuwen.

Het Poppen- en Speelgoedmuseum is gelegen in de Rocca Borromeo in Angera, en heeft dezelfde openingstijden als het kasteel.

Museo della Bambola e del Giocattolo
Via Rocca Castello 2, Angera

Pin It on Pinterest

Share This