Het Fondotoce natuurreservaat

De Fondotoce Natural Reserve, met zijn rietvelden en verschillende soorten broedende vogels, staat bekend om de endemische waterkastanjes die alleen hier voorkomen. Het is de plek waar de rivier Toce in Lago Maggiore stroomt, gekoppeld aan het meer van Mergozzo door middel van een gracht.

Rietvelden

Dit natuurreservaat omvat het laatste stuk van de rivier Toce en de rietvelden van Golfo Borromeo (de Golf van Borromeo) aan het Lago Maggiore. De rietvelden zijn vooral interessant omdat ze zeldzaam zijn in dit gebied en omdat ze de thuisbasis vormen voor veel soorten reptielen, zoals de waterslang en de vijverschildpad, evenals amfibieƫn, zoogdieren en diverse soorten insecten.

Lagomaggiore_natuur-Fondotoce.jpg

Waterkastanjes

De rietvelden zijn ook een plek waar veel soorten vogels in de winter halt houden tijdens hun trek naar het zuiden. Het Centro Studi sulle Migrazioni (Centrum voor Migratiestudies) bestudeert de trekvogels hier. De waterflora wordt verrijkt met een verscheidenheid aan endemischeĀ waterkastanjes typisch voor dit gebied: de “Trapa natans Verbanensis.” Voor bezoekers die het natuurreservaat willen verkennen is er het hele jaar door een wandelroute beschikbaar die een uur duurt.

Pin It on Pinterest

Share This