Lagoni di Mercurago, een wetland met leuke themapaden

Lagoni di Mercurago is aangelegd om de zes cirkels van stuwwallen te beschermen die tijdens de laatste IJstijd gevormd zijn rond het het Lago Maggiore. Het hart van het gebied wordt gevormd door wetlands waar tal van vogelsoorten te zien zijn.

Het park van 473 hectare groot strekt zich uit achter de zuidkant van Lago Maggiore. De uitgestrekte bossen die dit beschermde gebied karakteriseren bestaan ā€‹ā€‹voornamelijk uit eiken, berken, grove den en elzen, maar zijn ook kastanje- en acaciabomen.

Lagomaggiore_natuur-vLagoni-di-Mercurago-k.jpg

Wetlands

In de wetlands zie je waterminnende flora als de witte waterlelie, het zeer kleine vleesetende blaasjeskruid en een andere vleesetende plant, de zonnedauw. De wetlands van het park zijn de ideale omgeving voor de meer dan honderd vogelsoorten ā€“ waaronder veel overwinteraars en trekvogels ā€“ die het park bevolken.

Lagomaggiore_natuur-vLagoni-di-Mercurago-g.jpg

Vier themapaden zijn aangelegd om de Lagoni di Mercurago te ontdekken. Het blauwe pad leidt je door de wetlands, het rode door de bossen, het paarse brengt je langs de archeologische vondsten en het oranje pad laat je alle productieve activiteiten zien die plaatsvinden in het park. Er is ook een pad van ongeveer tien kilometer lang gemaakt voor fiets- en wandelliefhebbers.

Pin It on Pinterest

Share This