Valle Verzasca: een authentieke bergvallei

Valle Verzasca in het centrum van het kanton Ticino is een paradijs voor wandelaars. In dit ongerepte dal vind je ook veel leuke authentieke plaatsjes om te ontdekken. 

De vallei wordt omringd door de Alpen met passen naar de naburige dalen op een hoogte van 2000-2500 meter. Er is één enkele toegangsweg bij Gordola, in de buurt van Locarno. De vallei is erg smal en V-vormig. 

Lagomaggiore_natuur-Val-Verzascak.jpg

Vallei

Valle Verzasca wordt beschouwd als de meest wilde grote vallei in Ticino – een waar de oorspronkelijke schoonheid en traditionele architectuur bewaard is gebleven in de vorm van oude stenen huizen (rustici). Deze stenen huizen worden nu vaak als vakantiehuis verhuurd door hun eigenaars of door de organisatie Verzasca Rustici. Ondanks het beperkte aanbod en de prachtige omgeving van de vallei, liggen de prijzen hier veel lager dan in de regio Locarno-Ascona. Heel bijzonder om eens mee te maken en een leuke combinatie met je vakantie aan het meer.

Lagomaggiore_natuur-Val-Verzascag.jpg

Wandelen

Valle Verzasca is een paradijs voor wandelaars. Er zijn geen kabelbanen of toeristische resorts en dus mis je hier de drukte die je vaak zult vinden in andere Alpenvalleien. Er zijn wandelingen voor iedereen, of je nu zeer ervaren bent of niet en of je nu een meerdaagse trektocht zoekt of een ommetje van een uurtje. De wilde natuur van de vallei zal je versteld doen staan.

Pin It on Pinterest

Share This