Vallemaggia: waar natuur, cultuur en smaak samenkomen

Vallemaggia (of Valle Maggia) is een van de mooiste natuurgebieden dat vanaf het Lago Maggiore zich slingerend een weg door de Alpen zoekt. Een vallei waar natuur, cultuur en smaak samenkomen. In de typische grotto’s, kleine restaurantjes, worden de traditionele Ticino gerechten genoten in de schaduw van de bomen.

vallemaggia

Grotto

Een grotto is vaak een restaurantje bij de mensen thuis, dat overloopt van de authenticiteit en liefde voor streekproducten. In Italiƫ zijn de grotti vaak opgekocht door grote horecabedrijven, maar in Ticino eet je nog echt bij de Tessiner zelf. Bij mooi weer worden buiten de tafels gedekt. Er wordt lekker, eenvoudig eten bereid, zoals risotto, die in Ticino wordt bereid met saffraan en rode wijn. Grotti zijn maar klein, dus reserveren is aanbevolen. Wil je een nachtje blijven slapen dan heb je de keus, van moderne gebouwen voorzien van alle comfort tot echte berghutten.

Valle Maggia

Wandelen

In de zomer is er veel te ontdekken in Valle Maggia. Een dicht netwerk van wandelpaden strekt zich uit over meer dan 800 km, vanaf de voet van het dal tot aan de pieken die oplopen tot meer dan 3000 meter boven de zeespiegel. Vaak zijn de paden uitgehouwen in de rotsen en kun je onderweg spectaculaire stenen bruggen oversteken of even op ontdekking in typische dorpjes met kerken en kapellen vol fresco’s. De loop van de rivier de Maggia en haar zijrivieren hebben door de jaren heen kleine stranden met fijn zand, brede zwembaden en majestueuze watervallen aangelegd – het ontdekken waard!

vallemaggia
valle-maggia

Pin It on Pinterest

Share This