Bruschetta met gegrilde aubergines

De zomer staat voor de deur en dat betekent dat we weer kunnen gaan genieten van heerlijke lichte maaltijden. Frisse pasta of rijst salades, lekkere stukjes vlees op de barbecue en vooral niet te vergeten de smaakvolle bruschetta als antipasto!

Lagomaggiore_recept-aubergines-2.jpg

Waarschijnlijk kennen jullie allemaal wel de klassieke bruschetta met alleen een beetje olijfolie of met tomaat, maar vandaag het recept van de meer bijzondere en o zo smaakvolle bruschetta: Bruschetta met gegrilde Aubergines. Een heerlijk, makkelijk, zomers en Italiaans recept – perfect als lunch of antipasto op een zonnige warme dag!

Ingrediënten:

1 (kleine) aubergine
1 ciabatta brood
1 teen knoflook
handjevol peterselie
olijfolie extra vergine

Bereidingswijze:

Was de aubergine en snij in dunne plakken.
Grill de plakken aubergine in een grillpan.
Snij de peterselie fijn en vermeng met een beetje olijfolie.
Snij het brood in dunne plakken en grill in een grillpan.
Wrijf de knoflook over het warme brood.
Leg de gegrilde aubergine op het brood en schenk er een heel klein beetje olijfolie met peterselie overheen.

Buon appetito!!

Recept en foto’s door Letizia Argiolu (DutchgoesItalian)

Lagomaggiore_recept-aubergine-1a.jpg

Pin It on Pinterest

Share This