Lago Maggiore, Lago d’Orta & Milaan

Lago Maggiore, Lago d’Orta & Milaan is de perfecte gids voor wie leuke en originele dingen wil doen in deze regio van Italië. De reisgids geeft beschrijvingen, tips en adressen voor de invulling van een ideale Italiaanse giornata.

Liesbeth Paardekooper

De gids is geïllustreerd met prachtige foto’s waardoor je meteen in vakantiestemming komt. Vrijwel alle plaatsen bevinden zich op niet meer dan een 1 uur rijden van elkaar. Het is de derde Italiaanse reisgids van Liesbeth Paardekooper, die zeven jaar tussen Varese en Lago Maggiore woonde.

Ze wilde graag een zo praktisch mogelijke gids maken zodat bezoekers met één blik in het boek erop uit kunnen gaan. Het leuke is dat ze tevens een beeld schetst van de mensen die in de beschreven bars en restaurants werken: zij zijn immers vaak bepalend voor de sfeer en de wijze waarop je een plek beleeft.

In 2008 publiceerde Liesbeth Paardekooper de eerste druk van Altijd Zondag – de mooiste plekken rond Lago Maggiore en Varese in de talen Nederlands, Engels en Italiaans. De Nederlandse versie was al vrij snel uitverkocht en regelmatig kwam het verzoek om een herdruk die in 2013 het licht zag.

Nu is er een geheel herziene versie en geactualiseerde versie van Altijd Zondag, waarbij bv. alle restaurantjes nog eens nagebeld of bezocht zijn. Ook zijn bezienswaardigheden aan het Ortameer en in Milaan opgenomen. De highlights en insights van de stad vormen immers een aangename afwisseling op de bergen en meren.

Lago Maggiore, Lago d’Orta & Milaan
Liesbeth Paardekooper
Edicola, 2018
ISBN 9789492500168
€ 19,95

Pin It on Pinterest

Share This