Reise Know-How Ticino & Lago Maggiore

Deze Duitstalige praktische reisgids staat boordevol informatie over Ticino en het Lago Maggiore, met accommodaties van budget tot luxe, vervoer en plaatsbeschrijvingen. De brede cultuur- en achtergrondinformatie maakt het boek de moeite waard.

Lagomaggiore_reisgidsen-know-how.jpg

Ticino (Tessin in het duits), het Italiaans sprekende deel van Zwitserland, de “antichambre van het Zuiden”, heeft altijd utopisten, idealisten, kunstenaars en vakantiegangers getrokken. Het contrasterende landschap met palmbomen tegen een achtergrond van besneeuwde bergtoppen en weelderige natuur rondom prachtige meren beroert bij velen een gevoelige snaar. In de bergen vind je de charme van de dorpjes met hun oude stenen huizen, gelegen hoog tegen de rotsen. 

Op de kruising tussen de Alpen en de Middellandse Zee biedt Ticino en het voor het grootste deel in Italië gelegen meer Lago Maggiore een groot aantal culturele hoogtepunten. Van Romaanse religieuze gebouwen , Lombardische kerkjes, barokke interieurs tot moderne architectuur.

Deze reisgids biedt je bergen aan praktische informatie: hoe bereik je de verste dorpen en valleien en wat is er te doen, welke bezienswaardigheden mag je niet missen en wat zijn de beste wandelpaden, aangevuld met tips voor leuke plekken om iets te eten of te overnachten.

Reise Know-How Tessin Lago Maggiore
Eva Meret Neuenschwander
Reise Know-How Rump Gmbh, 2014
ISBN 9783831724659
€ 19,49

Pin It on Pinterest

Share This