Thuis – de mooiste plekken rond Lago Maggiore

De reisgids ‘Thuis, de mooiste plekken, producten en feesten rond Lago Maggiore en Varese’, neemt de lezer mee op een ontdekkingstocht door de provincie Varese, het gebied tussen Lago Maggiorre, Lago di Como en Lago di Lugano en laat je kennismaken met de ziel van de streek en zijn bewoners.

Varese

Thuis is de opvolger van het succesvolle Altijd zondag – de beste plekken rondom Lago Maggiore en Varese. In het boek staan 52 uitstapjes om een echte Varesenaar te worden. Je beleeft samen met auteur Liesbeth Paardekooper de vier seizoenen in Varese, met steeds nieuwe tips om de streek te leren kennen en te proeven. De gids voert naar de lekkerste restaurants, over prachtige wandelroutes, langs witte stranden, door besneeuwde ski-oorden tot in uitleenlopende musea en ook naar trendy Milaan.

Lagomaggiore_reisgids-Thuis-lago-maggior.jpg

Streekproducten

Dit boek is niet alleen een reis langs bezienswaardigheden maar biedt vooral een kijkje in het leven van de bewoners. Bladerend door de gids ontmoet de lezer mensen die, soms al generaties lang, een opmerkelijk ambacht beoefenen en bijzondere streekproducten maken in het ritme van de seizoenen. Met talloze foto’s, adressen en exclusieve interviews toont de auteur de passie, die de bindende factor is van de ‘Varesini en Varesotti’ zoals de inwoners genoemd worden. Welke feesten mag je niet missen? Waar komt de liefde voor de natuur en de seizoenen vandaan?

Liesbeth neemt je mee naar Sacro Monte, de heilige berg van Varese, naar de loopgraven uit de Eerste Wereldoorlog, naar ijshuisjes uit de achttiende eeuw, naar het Isola dei Pescatori in Lago Maggiore en ze laat je proeven van de typische kazen, honing, grappa en wijnen uit de provincie Varese.

Thuis – de mooiste plekken, producten en feesten rond Lago Maggiore en Varese
Liesbeth Paardekooper
ISBN 9788865700389
€ 17,95 te bestellen via Uitgeverij Edicola

Pin It on Pinterest

Share This