Notice: Undefined index: HTTP_REFERER in /home/maggiore/domains/lagomaggiore-nu.nl/public_html/wp-content/mu-plugins/managedwphosting.php on line 39
De Tessiner keuken - LagoMaggiore-Nu

De Tessiner keuken

Het Zwitserse gedeelte van het Lago Maggiore ligt in Tessin (Ticino). De keuken van deze streek is heel gevarieerd. Proef het zelf! 

Specialiteiten

Specialiteiten van het Zwitserse gedeelte van het Lago Maggiore zijn risotto (met verse paddenstoelen en uien), polenta  met brasato (gestoofd gebraden vlees), aardappelen met luganighe (worstjes), costine (ribjes) met cazzola (stamppot), minestronesoep of pesce in carpione (vis in azijn).

Lagomaggiore_spec-ticino.jpg

Restaurants

De keus in restaurants in deze streek is groot, van dure, verfijnde sterren-etablissementen tot een eenvoudige osteria of grotto. De vaak wat verder afgelegen grotto is de beste plaats om een echt stukje Tessin te beleven. De plaatselijke bevolking geniet in een ongedwongen sfeer aan stenen tafels onder oude bomen van het eenvoudige eten. Behalve een warme minestrone zijn er vaak alleen koude zelfgemaakte gerechten te krijgen met vleeswaren en ronde kaasjes (formaggini). Onder het genot van een glas Merlot uit de streek praat iedereen met iedereen.

De Tessiner keuken

Pin It on Pinterest

Share This