De Tessiner keuken

Het Zwitserse gedeelte van het Lago Maggiore ligt in Tessin (Ticino). De keuken van deze streek is heel gevarieerd. Proef het zelf! 

Specialiteiten zijn risotto (met verse paddestoelen en uien), polenta  met brasato (gestoofd gebraden vlees), aardappelen met luganighe (worstjes), costine (ribjes) met cazzola (stamppot), minestrone -soep of pesce in carpione (vis in azijn).

Lagomaggiore_spec-ticino.jpg

De keus in restaurants is groot, van dure, verfijnde sterren-etablissementen tot een eenvoudige osteria of grotto. De vaak wat verder afgelegen grotto is de beste plaats om een echt stukje Tessin te beleven. De plaatselijke bevolking geniet in een ongedwongen sfeer aan stenen tafels onder oude bomen van het eenvoudige eten. Behalve een warme minestrone zijn er vaak alleen koude zelfgemaakte gerechten te krijgen met vleeswaren en ronde kaasjes (formaggini). Onder het genot van een glas Merlot uit de streek praat iedereen met iedereen.

Pin It on Pinterest

Share This