Cannobio, levendig en Italiaans…

Cannobio is het eerste stadje in Italie dat je tegenkomt aan de westoever van het Lago Maggiore als je de Zwitserse grens bent gepasseerd. Het is een levendig, romantisch plaatsje met een lange historie. Kelten waren hier in 1000 voor Chr. de eerste bewoners, daarna kwamen de Romeinen. In de Middeleeuwen werd Cannobio een belangrijke industrie- en handelsstad.

Lagomaggiore_Cannobio-4.jpg

Promenade

De smalle, geplaveide straatjes van Cannobio (5000 inwoners) herinneren nog aan die tijd, daar vind je nu talloze winkels. Langs de oever van het meer ligt een lange promenade met restaurants en cafés, waar je geniet van een prachtig uitzicht over het meer. Bij Cannobio liggen een aantal mooie stranden en diverse campings.

Lagomaggiore_Cannobio-2.jpg

Markt

In de maanden juli en augustus is er een keer per week een kunstnijverheidsmarkt in de straatjes van de oude stad. Een bezoek aan de drukke en hectische weekmarkt op zondagochtend is een aanrader. Langs de oeverpromenade worden vooral lederwaren (schoenen, tassen, riemen) en levensmiddelen (groente, fruit, worsten en kazen) uit de streek aangeboden.

Lagomaggiore_Cannobio-1.jpg

Val Cannobio

Ook de moeite waard is een uitstapje met de auto, te voet of met de mountainbike (te huur in Cannobio) naar Val Cannobio. Een route voert langs de rivier Cannobino naar een prachtige kloof, de Oridor di Santa Anna, 10 kilometer buiten de stad. Hier kun je genieten van de natuur, maar bekijk ook de Romeinse brug en het kerkje van S. Anna.

Lagomaggiore_Cannobio-3.jpg

Bezienswaardigheden in en rondom Cannobio:

  • Santuario della Pieta, kerk die Carlo Borromeo in de 16e eeuw heeft laten bouwen ter ere van een schilderij van Madonna dat tranen van bloed heeft gehuild
  • Val Cannobio, prachtig stukje natuur met spectaculaire kloof 10 km. buiten Cannobio
  • Palazzo della Ragione, oude stadhuis met klokkentoren uit de 13e eeuw
  • Carmine Superiore, onbewoond schilderachtig dorpje tegen een rotswand met een prachtig uitzicht over het meer, te bereiken na een wandeling van 15 minuten

Markt:
De grote markt van Cannobio vindt elke zondag plaats van 8.00 tot 13.00 uur op de boulevard langs het Lago Maggiore.

Lagomaggiore_steden-Cannobio-g.jpg

Pin It on Pinterest

Share This