De mooie baai van Cannero Riviera

Ten zuiden van Cannobio ligt het dorpje Cannero Riviera. Het dankt zijn naam aan de ligging aan een mooi beschutte, naar het zuiden gerichte baai aan het Lago Maggiore. Het dorp profiteert daarom van een uitzonderlijk klimaat, zelfs in de winter groeien hier citroenen en sinaasappels. 

Lagomaggiore_cannero-riviera-1.jpg

Promenade

Het lijkt wel alsof de tijd stil is blijven staan in Cannero Riviera. De smalle straatjes, middeleeuwse huizen en kleine winkeltjes nodigen uit tot dromen en ontdekken. Langs de promenade liggen cafeetjes en restaurants. Op de terrassen kun je de rondvaartboten over Lago Maggiore bekijken als ze aanmeren in de kleine haven van Cannero Riviera. Cannero heeft een mooi strand waar je ’s zomers heerlijk kunt zonnen, zwemmen en watersporten.

Lagomaggiore_cannero-riviera-eiland-kasteel.jpg

Eilandjes

Voor de kust liggen drie kleine eilandjes in het meer. Op twee daarvan liggen de ruines van de Castelli di Cannero. In Castelli di Malpaga woonden in de 14e en 15e eeuw de gebroeders Mazzarditi, beruchte piraten in die tijd. Hun kasteel werd verwoest en op de resten bouwde Ludovico Borromeo in de 16e eeuw zijn villa-kasteel Vitaliana. Ook hier is niet veel meer van over. De eilandjes zijn te bezoeken met bootjes van particulieren.

Lagomaggiore_cannero_riviera-2.jpg

Bezienswaardigheden in en rondom Cannero Riviera:

  • Castelli di Cannero, ruines van kastelen uit de Middeleeuwen op twee kleine eilandjes
  • Chiesa di San Giorgio, parochiekerk met in de kelder een kopie van de grot van Lourdes

Markt

Iedere vrijdagochtend van 8.00 tot 12.00 uur.

Lagomaggiore_2017_Italie_-_TML_-_788a.jpg

Pin It on Pinterest

Share This