Levendig Arona

Arona is een van de grotere plaatsen aan het Lago Maggiore en vooral ’s zomers is het gezellig en druk in het mooie stadje aan het zuiden van het meer. Hier geniet je van prachtige vergezichten over het meer, vanuit een gigantisch standbeeld. Over de boulevard kun je heerlijk flaneren.

Lagomaggiore_arona_groot.jpg

Met 15.000 inwoners is Arona een van de grootste stadjes bij het Lago Maggiore. Na de verwoesting van Milaan in 1162 door Frederik Barbarossa kwam Arona tot bloei dankzij de vele hierheen gevluchte families uit Milaan. Ook bij deze stad stond vroeger een machtige burcht, de Rocca di Arona, die samen met de Rocca di Angera aan de overkant van het Lago Maggiore het zuidelijk deel van het meer beheerste. Van deze burcht resteren echter slechts ruines, nadat Napoleon hem in 1800 verwoestte. De resten liggen in een stadspark in Arona.

Lagomaggiore_Arona_Piazza_del_Popolo.jpg

Standbeeld Carlo Borromeo

Een grote attractie is het kolossale standbeeld van San Carlo Borromeo, op 2 kilometer van Arona. Het beeld van ruim 20 meter uit 1698 is na het Vrijheidsbeeld in New York het tweede grootste beeld ter wereld dat je van binnen kunt beklimmen. Vanuit het hoofd van het standbeeld heb je door de ogen, neus en mond een fantastisch uitzicht over Arona en het Lago Maggiore. In Arona zelf staat een kleiner exemplaar.

Lagomaggiore_Arona_(9).jpg

Centrum

Het oude gedeelte van de stad met middeleeuwse, smalle straatjes komt uit op het prachtige Piazza del Popolo, het handelscentrum van Arona. Hier wordt iedere derde zondag van de maand een antiekmarkt gehouden. Vanaf het plein kom je op de boulevard, dat je een geweldig uitzicht biedt op de Rocca di Angera aan de overkant van het meer.

Arona heeft een aantal bezienswaardige kerken en gebouwen. Buiten de stad kun je mooie wandelingen maken in de streek Vergante en het natuurreservaat Lagoni di Mercurago.

Lagomaggiore_Arona_panorama.jpg

Bezienswaardigheden Arona:

  • Sancarlone, het reuzenbeeld van van San Carlo Borromeo, 2 kilometer buiten de stad.
  • Kerken: Santa Maria Nascente, Santi Martiri, San Graziano e Felino, Navita di Maria
  • Museo Archeologico, archeologische vondsten en kunst uit de omgeving
  • Casa del Popolo, mooi huis met arcaden aan de Piazza del Popolo
  • Villa Ponti, prachtige villa in gebruik als concertzaal en expositieruimte
  • Rocca di Arona, de resten van deze burcht liggen in een mooi stadswandelpark

Markt

Iedere dinsdag van 8.00 tot 12.30 uur op de Piazzale Duca d’Aosta en de Piazzale Repubblica, iedere derde zondag van de maand is er een antiekmarkt op de Piazza del Popolo in Arona.

Lagomaggiore_steden-arona-g.jpg

Pin It on Pinterest

Share This