Stresa, een verfijnde stad

De prachtige natuur, pareltjes van architectuur en het milde klimaat maken van Stresa een van de meest populaire toeristische plaatsen van het Lago Maggiore én van Italië. Stresa is een ideale uitvalsbasis voor de Borromeïsche eilanden, een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Lago Maggiore.

Lagomaggiore_2017_Italie_-_TML_-_805.jpg

Luxe villa’s en hotels

Stresa (5000 inwoners) ligt op een prachtige locatie aan Lago Maggiore in de Golf van Borromeo, met uitzicht op de gelijknamige eilanden – de belangrijkste attractie van de regio. Luxe villa’s en weelderige Art Nouveau hotels liggen er langs de oever van het meer. Sinds het einde van de 19e eeuw staat Stresa bekend om zijn verfijnde sfeer en deftige bezoekers. Vandaag de dag vind je er een indrukwekkende lijst van culturele en muzikale evenementen.

Lagomaggiore_2017_Italie_-_TML_-_798.jpg

Borromeïsche eilanden

Vanuit Stresa kun je ook heel goed een bezoekje brengen aan de Borromeïsche eilanden. Van deze drie eilanden zijn er twee nog steeds eigendom van de familie Borromeo die gedurende vijf eeuwen rijk en machtig was in deze regio. Isola Bella huist het familie paleis, Isola Madre is een tropische tuin vol exotische planten en witte pauwen en de villa van de familie. Het kleine Isola dei Pescatori is niet veel meer dan een eeuwenoud klein vissersdorpje. Je neemt heel gemakkelijk de veerboot vanuit Stresa voor een bezoek aan de eilanden – sluit je dag in stijl af met een diner op een van de piazza’s in Stresa.

Lagomaggiore_lago-maggiore-isola-bella-1.jpg

Bezienswaardigheden in en rondom Stresa:

  • Borromese eilanden – Isola Bella, Isola Madre, Isola dei Pescatori, drie prachtige eilanden in Lago Maggiore voor de oevers van Stresa.
  • Parco Villa Pallavicino, mooi park met een rozentuin en dierentuin.
  • Mottarone, berg achter Stresa met een schitterend uitzicht op Lago Maggiore
  • In augustus vindt er ieder jaar het Stresa Festival plaats

Markt

Iedere vrijdag op de Piazza Capucci van 8.00 tot 13.00 uur.

Lagomaggiore_2017_Italie_-_TML_-_799.jpg

Pin It on Pinterest

Share This