Verbania, een tuin aan het meer

‘Verbania, een tuin aan het meer’ – zo verwelkomt deze stad aan het Lago Maggiore haar bezoekers. De prachtige villa’s, tuinen en parken zijn dan ook een belangrijke trekpleister van deze stad aan de westoever van het Lago Maggiore.

Lagomaggiore_steden-Verbania--Pallanza--k.jpg

Samenvoeging

Verbania (31.000 inwoners) werd in 1939 gevormd door de samenvoeging van de plaatsen Intra, Pallanza, Suna en Fondotoce. Sinds 1992 is het de hoofstad van de provincie Verbano-Cusio-Ossola. Verbania en omgeving horen tot de mooiste streken aan het Lago Maggiore en mag daarom zeker niet ontbreken op je to-do-and-see lijst tijdens een vakantie bij het Lago Maggiore!

Pallanza
is een gemoedelijk stadje met een mooie boulevard en op de Piazza Garibaldi een grote keus aan cafe’s en restaurants. In de smalle straatjes van de wijk daarachter liggen allerlei leuke winkeltjes. In deze plaats vind je de belangrijkste en mooiste villa’s, paleizen, tuinen en parken die in de 19e eeuw door aristocraten zijn gebouwd en aangelegd.

Intra is de andere belangrijke kern. Winkelen kun je daar in de Via San Vittore en omliggende straten. Een aanrader is de grote markt, die elke zaterdag gehouden wordt.

Lagomaggiore_steden-Verbania--tuin-g.jpg

Villa’s

Meest bekend is Villa Taranto met zijn prachtige botanische tuin, die bloeit van lente tot herfst. Een park van 16 hectare met 20.000 planten uit de hele wereld. Vlakbij, op het schiereiland Castagnola ligt Villa San Remiglio met ook een prachtige tuin. Aan de oeverpromenade ligt Villa Giulia met een publiek park, waar concerten en optredens plaatsvinden.

verbania-villa-taranto

Val Grande

Vanuit Verbania heb je toegang tot de Val Grande, met bijna 12.000 hectare het grootste gebied met ongerepte natuur van Italie. Hier kun je prachtige wandelingen maken. Andere mooie gebieden in de omgeving zijn het Fondotoce natuurreservaat, Valle Antrona, Valle d Ossola en de Monte Rosa.

Met de veerboot kun je vanuit Verbania naar Laveno, Stresa en de Borromeische eilanden.

Bezienswaardigheden in en rondom Verbania:

  • Villa┬áTaranto in Pallanza, prachtige botanische tuin
  • Villa Giulia, voormalig hoofdkwartier van Mussolini
  • San Remigio, kerkje op het schiereiland Castagnola, mooie wandeling van 30 minuten
  • Villa San Remigio, mooie villa met prachtig park

Markt
Iedere zaterdag een grote markt in Intra van 9.00 tot 16.00 uur, van juli tot september elke vrijdagavond een antiekmarkt in Pallanza.

Pin It on Pinterest

Share This