Lugano: uitstapje in Zwitserland

Lugano, de grootste stad in de vakantieregio Ticino in Zwitserland, is een stad van parken en bloemen, villa’s en kerken. Met mediterrane flair biedt Lugano alle voordelen van een stad van wereldformaat, gecombineerd met de charme van een kleine stad. 

Meer van Lugano

Lugano ligt in een baai aan de noordzijde van het Meer van Lugano, omringd door tal van bergen met magnifieke uitzichten. Het verkeersvrije historische centrum van de stad, de vele gebouwen in Lombardische stijl, de prachtige musea, de bergen, het meer en een volle evenementenkalender maken deze stad meer dan de moeite waard. Dankzij het milde klimaat is Lugano een populaire bestemming in het voorjaar, als de camelia’s in bloei staan​​.

Lagomaggiore_Lugano_(Ticino)_1.jpg

Het stadscentrum met zijn mediterrane pleinen en arcades en talrijke parken met subtropische planten – zoals het Parco Civico aan de oever van het Lago di Lugano – nodigen je uit om lekker lui rond te slenteren.

Lagomaggiore_Lugano_von_Paradiso.jpg

Museum

Kunstkenners worden aangetrokken door de hoge standaard van de tentoonstellingen hier. In het Museo Cantonale d’ Arte zijn schilderijen van Klee, Jawlensky, Renoir en Degas te zien. In de afgelopen 50 jaar, heeft Lugano zich ontwikkeld tot een belangrijke regio voor de architectuur. De meest bekende vertegenwoordigers van de ‘Ticino School’ zijn Luigi Snozzi en Mario Botta. Botta Banca del Gottardo (Viale Franscini) en het Palazzo Ransila (Via Pretorio) zijn goede voorbeelden van deze bouwstijl.

Lagomaggiore_Piazza_della_Riforma,_Lugano.jpg

Bergen

De twee dichtstbijzijnde bergen bij Lugano, Monte San Salvatore en de Monte Brè, bieden een mooi panorama op de stad, het Meer van Lugano en het Alpenlandschap. Van Monte Brè kun je een wandeling maken naar het dorpje Bre, waar de typisch Tessiner dorpskern bewaard is gebleven.

Vanaf de San Salvatore leidt een andere populaire wandeling door het prachtig gelegen Carona naar het Meer van Lugano bij Morcote. Neem de boot terug naar Lugano voor een compleet dagje uit. Er zijn ook uitstapjes te maken naar het vissersdorp Gandria, de Monte San Giorgio, de Monte Generoso of Zwitserland in Miniatuur, in Melide.

Lagomaggiore_routes-lugano-g.jpg

Pin It on Pinterest

Share This