Varese, een groene stad aan een eigen meer

Varese heeft een heel eigen stedenbouwkundig plan doordat het is ontstaan uit een reeks van kastelen die geleidelijk om de stad heen werden gebouwd. Breng meteen ook een bezoek aan het Meer van Varese!

Lagomaggiore_varese-1a.jpg

Villa’s en tuinen

Het groen vult de ruimte tussen de kastelen, terwijl in de 18e eeuw prachtige villa’s en tuinen werden aangelegd die vandaag de dag nog steeds een van de grootste attracties van Varese zijn. Een daarvan is de prachtige Villa Menafoglio Litta Panza in Biumo, met een collectie van hedendaagse, Afrikaanse en Pre-Colombiaanse kunstwerken.

Lagomaggiore_Villa-Panza-Varese-1.jpg

Verder de moeite waard in de omgeving zijn Villa Ponti, met zijn park en meertje gemaakt door een natuurlijke bron, Palazzo Estense, voorzien van een van de mooiste 18e eeuwse tuinen in Lombardije, Castello Castiglioni Mantezza in Masnago en de Toren van Velate.

Lagomaggiore_ville-ponti-2.jpg

Sacro Monte

De meest geliefde wandeling van de inwoners van Varese is die naar de Sacro Monte, een paar kilometer naar het noorden. Langs de hellingen is een Via Sacra (heilige weg) aangelegd waarbij je 14 kapellen passeert op weg naar het plaatsje Santa Maria del Mont.

Lagomaggiore_Varese_Sacro_Monte-Chapel-7.jpg

Meer van Varese

Breng als je naar Varese gaat ook een bezoek aan het Meer van Varese, omringd door golvende heuvels. Er is een klein eiland, Isolino Virginia, in de buurt van de westelijke oever. Hier vind je een schilderachtig bos voor romantische wandelingen.

varese-meer

Pin It on Pinterest

Share This