Notice: Undefined index: HTTP_REFERER in /home/maggiore/domains/lagomaggiore-nu.nl/public_html/wp-content/mu-plugins/managedwphosting.php on line 39
De Traversata: een gezellige zwemwedstrijd - LagoMaggiore-Nu

De Traversata: een gezellige zwemwedstrijd

Sportief bezig zijn en Lago Maggiore gaan heel goed samen! Op deze website kun je aardig wat sportieve tips terugvinden. Van zeilen en windsurfen tot klimmen en parachutespringen en van mountainbiken en golfen tot canyoning en hiking. Wie het Lago Maggiore bezoekt heeft tal van mogelijkheden om zijn of haar sportieve geest te voeden. Maar wie een sportieve uitdaging niet uit de weg gaat en zich onder de lokale bevolking wil mengen, dient eigenlijk mee te doen aan de jaarlijkse Traversata van het Lago Maggiore.

Lagomaggiore_traversata-3.jpg

Zwemmen

Ieder jaar rond de laatste zondag van augustus wordt door ProLoco Arona een niet-competitieve zwemwedstrijd georganiseerd. Samen met enkele toeristen zwemmen zo’n 800 deelnemers vanaf het idyllische Angera naar het sfeervolle en gezellige Arona. Deze oversteek van Lago Maggiore bedraagt 1,2 kilometer en wordt gehouden om de zomerperiode aan het Lago Maggiore op een sportieve maar vooral feestelijke manier af te sluiten.

In de ochtend verzamelen de deelnemers zich in Arona waar ze hun genummerde tas met opblaasbare veiligheidsballon ophalen. Hierna stappen ze op de boot om even later in Angera aan te meren. Hier kunnen ze hun kleding in de tas achterlaten die door een andere boot terug naar Arona wordt gevaren. En dan is het wachten tot het startsignaal om op eigen tempo het Lago Maggiore al zwemmend over te steken.

Lagomaggiore_tips-Traversata-g.jpg

Ook voor de niet-deelnemers is een bezoek een aanrader. Hen wacht namelijk de taak om de vele zwemmers onder luid gejuich te ontvangen aan de oever van het Lago Maggiore in Arona. Samen met de aanwezige muziek en ballonnen is Arona deze dag een waar feest en zeker een bezoek waard!

Pin It on Pinterest

Share This