Een dagje Milaan

Een bezoek aan Milaan, na Rome de grootste stad van Italië, is vanaf Lago Maggiore zeker de moeite waard. Met de auto is het vanaf Stresa ongeveer 1 uur rijden naar Milaan (70 km). Vanuit verschillende plaatsen aan het Lago Maggiore kun je ook met de trein naar Milaan. 

Mode en design

Milaan is het mekka voor mode en design, een paradijs voor shopaholics. Maar er is meer te zien en te beleven, zoals prachtige kerken, musea, werk van Leonardo da Vinci, en andere gebouwen. En natuurlijk San Siro, het beroemde voetbalstadion van Inter en AC Milan.

Lagomaggiore_tips-milaan-k1.jpg

Mode is belangrijk voor Italianen, en dat zie je in deze stad overal terug: piekfijn verzorgde Milanezen en winkelstraten. Het is de stad van topdesigners als Versace, Gucci en Armani. In de Via Montenapoleone zijn alle grote ontwerpers gevestigd, van superduur tot ronduit onbetaalbaar. Deze straat vormt één zijde van de Gouden Vierhoek, de Quadrilatero d’Oro, waar de mooiste, chicste en duurste winkels van Milaan gevestigd zijn. Mocht een nieuwe outfit toch iets te duur zijn, dan kun je in de bijbehorende cafés van de grote designerstores wel een echt kopje Armani-espresso drinken!

Lagomaggiore_tips-milaan-g.jpg

Op het Piazza del Duomo, het hoofdplein van de stad, vind je de Galleria Vittorio Emanuele II, de beroemde historische winkelgalerij. Wie niet bereid is een maandsalaris aan een paar Italiaanse designerschoenen te besteden, kan terecht op de markten van Papiniano (zaterdagochtend) en San Donato (zondagochtend). Thuiskomen met échte nep-Versaces voor slechts enkele tientjes, is hier zeker mogelijk.

Lagomaggiore_tips-milaan-k2-kasteel.jpg

Duomo

Dankzij het katholieke geloof wordt Milaan gesierd door de meest prachtige kerken. Het neusje van de zalm is uiteraard de Dom, een van de grootste kerken ter wereld. Met meer dan 3000 torentjes en beeldjes en een geweldig uitzicht over de stad is de Duomo een absolute must-see.

dom-milaan

Castello Sforzesco

In het hart van Milaan staat het Castello Sforzesco. Vanuit deze gigantische vesting met grachten, ophaalbruggen en muren van 4 meter dik, heersten de Visconti’s en Sforza’s eeuwen geleden over de stad. Via de 70 meter hoge Torre Filarete kan het indrukwekkende kasteel betreden worden.

Breng ook zeker een bezoekje aan de Cimitero Monumentale, een van de indrukwekkendste begraafplaatsen in Italië. Hedendaagse kunst wordt hier afgewisseld met klassieke Italiaanse beelden, maar ook Griekse tempels en prachtige gedenkzuilen sieren dit kerkhof.

Niet te missen in de vele musea van Milaan is natuurlijk het genie Leonardo da Vinci. In Museo Scienza en Bibliotheca Ambrosiana zijn veel van zijn werken terug te vinden. In de prachtige Santa Maria delle Grazie kerk is het beroemde fresco van Het Laatste Avondmaal door Da Vinci te zien.

laatste-avondmaal-milaan

Bezienswaardigheden in Milaan:

  • Dom van Milaan, een van de grootste kathedralen ter wereld aan de Piazza del Duomo
  • Castelo Sforzesco, grote vesting midden in de stad, in het kasteel zijn diverse musea gevestigd
  • Teatro alla Scala, een van de mooiste operagebouwen ter wereld
  • Basilica di Sant’Ambrogio, met mooie mozaïeken in een klein museum
  • San Siro, stadion van AC Milan en Inter Milan
  • Galleria Vittorio Emanuele II, historische winkelgalerij tussen de Piazza del Duomo en Piazza della Scala
  • Centro Commerciale Oriocenter, grootste winkelcentrum van Italië, net buiten Milaan

Meer informatie en tips over Milaan vind je bij Milaan-Nu!

Pin It on Pinterest

Share This