Het mooiste uitzicht op Lago Maggiore

Een lange wandeling ‘lungolago’ in een van de vele karakteristieke plaatsjes aan het Lago Maggiore. Een ijsje eten op een bankje met het uitzicht op het meer, of de ogen de kost geven op een gezellige piazza. Het zijn enkele van de vele mogelijkheden om van een mooi uitzicht te genieten voor wie het Lago Maggiore bezoekt. Er zijn ook tal van mogelijkheden om het Lago Maggiore vanaf een hoger gelegen punt te bewonderen. Maar het mooiste uitzicht geniet je vanaf de Belvedere!

Deze plek is heel bijzonder. Je hebt hier niet alleen een spectaculair uitzicht op het Lago Maggiore, maar ook op vier andere meren rondom: Lago d’Orta, Lago di Monate, Lago di Varese en Lago di Mergozzo. Een ware lust voor het oog…

Lagomaggiore_letizia-uitzicht-belvedere-.jpg

Parco Nazionale Val Grande

Dit plekje heeft ook niet voor niets de welverdiende naam Belvedere. Het ligt op ongeveer 1000 meter hoogte in het grootste wilde natuurgebied van Italië in Parco Nazionale Val Grande, net boven Verbania. Vanaf de ingang van het park loop je in een klein half uur naar dit waanzinnige uitzichtpunt en heb je alle tijd om in rust te genieten van één van de mooiste vergezichten over het Lago Maggiore.

Praktische informatie:

  • Er is geen parkeerplaats, maar je kunt je auto rustig aan de rand van de weg parkeren.
  • De wandelroute is niet steil en vrij breed, dus ook geschikt voor kinderen. Doe wel goede (wandel)schoenen aan!
  • Halverwege kom je langs Rifugio Antonio Fantoli (Alpe Ompio) waar je van een heerlijke streeklunch kunt genieten.
  • Toegang tot het park is gratis. Meer informatie op de website van Parco Val Grande.

Lees ook het artikel over het uitzicht vanaf Trattoria San Salvatore.

Pin It on Pinterest

Share This